Nederland in de finale na overwinning op Engeland

Nederland heeft de finale van de Nations League bereikt door Engeland in de halve finale te verslaan. Het Nederlands Elftal was in de verlenging met 3-1 te sterk voor de Engelsen.

Nederland wint met 3-1 van Engeland en bereikt finale

0-1 Engeland, fout De Ligt

Halverwege de eerste helft ging De Ligt de mist in en vloerde Rashford in een uiterste poging om een doelpunt te voorkomen. De spits ging zelf achter de bal staan en schoot de strafschop binnen. 

1-1 Nederland, doelpunt De Ligt

Gelukkig voor de verdediger en de rest van Nederland maakte De Ligt zijn fout goed.In de 73e minuut kopte hij een cornerbal tegen de touwen en bracht de stand op gelijke hoogte.

Vervolgens kwam Oranje in de slotminuten van de reguliere speeltijd goed weg; de VAR keurde een doelpunt van de Engelsen af vanwege een paar centimeter buitenspel. Hiermee werd de eerste verlenging van de nieuwe Nations League een feit.

3-1 Nederland in de verlenging

In de verlenging nam Nederland het initiatief en strafte twee fouten van de Engelse defensie genadeloos af. Walker veranderde de inzet van Promes, waardoor de bal in het eigen doel belande. Daarna besliste diezelfde Promes de wedstrijd met de 3-1 in de 114e minuut van de extra tijd.

Nations League Finale tegen Portugal

Aanstaande zondag speelt Nederland tegen Portugal in de finale van de Nations League. De Portugezen wonnen door een hattrick van Ronaldo met eveneens 3-1 van Zwitserland.

Geen EK ticket voor winnaar

De winnaar van de wedstrijd Portugal - Nederland krijgt géén ticket voor het EK 2020, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. De winnaar ontvangt alleen een beker en €6.000.000 prijzengeld.

Lees meer over het verschil tussen de playoffs en de finalewedstrijden.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 07-06-2019 08:00 | Bijgewerkt op: 07-06-2019 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!



Nederland heeft de finale van de Nations League bereikt door Engeland in de halve finale te verslaan. Het Nederlands Elftal won in de verlenging met 3-1.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

KPN