Nations League voordelen

De Nations League heeft vele voordelen ten opzichte van het huidige systeem van interlandwedstrijden.

  • De gedachte achter de Nations League is om de vriendschappelijke interlands te vervangen.
  • Door de Nations League hoopt de UEFA het belang van het nationale voetbalteam te vergroten en een betere balans te creëren tussen club- en landenteams.
  • Daarnaast kunnen landen op deze manier voetballen tegen landen van hun eigen niveau en eindelijk zelfs eens een interlandwedstrijd winnen.
  • Uiteraard levert een vast wedstrijdschema meer inkomen uit tv-rechten op.
  • Tot slot geeft de Nations League landen de kans om zich te kwalificeren voor het EK of WK.

De gedachte achter de Nations League is om de vriendschappelijke interlands te vervangen. Deze vriendschappelijke wedstrijden waren niet echt interessant voor landen, coaches, spelers en supporters. De Nations League biedt meer uitdagende wedstrijden voor landen en meer structuur in de voetbalagenda.

Dit betekent echter niet dat alle vriendschappelijke interlands afgeschaft zullen worden. De UEFA wil ervoor zorgen dat er ruimte op de agenda blijft om te oefenen op internationaal niveau, in het bijzonder in aanloop naar een groot eindtoernooi. Ook houdt de Europese voetbalbond de optie open om te oefenen tegen een land van een andere voetbalbond buiten Europa.

Door de Nations League hoopt de UEFA het belang van het nationale voetbalteam te vergroten en een betere balans te creëren tussen club- en landenteams. De voetbalkalender is beter gevuld en ook spelers hebben meer structuur in hun wedstrijdschema, waardoor het minder inspanning van hen vergt. Ook worden de wedstrijden dusdanig gepland, zodat de reistijd verkort wordt en spelers eerder weer bij hun club kunnen aansluiten.

In elk even jaartal wordt het Europees Kampioenschap of Wereld Kampioenschap gehouden, en vanaf nu in elk oneven jaartal de Nations League. Dit betekent dat na afloop van elk voetbalseizoen één land tot kampioen gekroond zal gaan worden.

Daarnaast kunnen landen op deze manier voetballen tegen landen van hun eigen niveau en eindelijk zelfs eens een interlandwedstrijd winnen. Landen leren namelijk niets van alleen maar met grote cijfers verliezen.

Uiteraard levert een vast wedstrijdschema meer inkomen uit tv-rechten op, aangezien de interlandwedstrijden nu vallen onder de verantwoordelijkheid van de UEFA. Ook kleine landen kunnen hier van profiteren.

Tot slot geeft de Nations League landen de kans om zich te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap. 4 landen kunnen zich via play-off wedstrijden kwalificeren voor het Europese voetbaltoernooi. Deze play-off wedstrijden worden gespeeld in maart van het volgende jaar. Hierdoor zullen ook kleinere voetballanden vertegenwoordigd zijn, bijvoorbeeld gegarandeerd 1 van de 16 laagst geklasseerde landen.

Voordelen van de Nations League veel gestelde vragen (FAQ)

Vervangt de Nations League de vriendschappelijke interlands?

Ja, de gedachte achter de Nations League is om de vriendschappelijke interlands te vervangen.

Wordt het speelschema door de Nations League niet te druk?

Door de Nations League hoopt de UEFA het belang van het nationale voetbalteam te vergroten en een betere balans te creëren tussen club- en landenteams.

Levert de Nations League tv-rechten op?

Uiteraard levert een vast wedstrijdschema meer inkomen uit tv-rechten op, aangezien de interlandwedstrijden nu vallen onder de verantwoordelijkheid van de UEFA. Ook kleine landen kunnen hier van profiteren.

Datum gepubliceerd: | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Wat zijn de voordelen van de Nations League? Saaie vriendschappelijke wedstrijden worden grotendeels vervangen door spannende competitiewedstrijden.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.