BetCity

Nations League Final Four 2023

De finales van de Nations League seizoen 2022/23 worden gespeeld door de 4 winnaars van de groepen in League A. Deze finalewedstrijden worden ook wel de Final Four genoemd en vormen de kroon op het internationale voetbalseizoen.

Nederland had interesse in het organiseren van de finalewedstrijden en zal nu als groepswinnaar de finale in 2023 zeer waarschijnlijk mogen organiseren.

Ben je ook toe aan een echte bookmaker?
Ben je ook toe aan een echte bookmaker die kwaliteit levert, in plaats van de trage Toto? Registreer je dan gratis bij het wereldwijd bekende Bet365!Ja, ik registreer me gratis bij Bet365!

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Deelnemende landen Final Four in 2023

  De volgende landen nemen deel aan de finale van de Nations League in 2023:

  1. Kroatië Kroatië
  2. Spanje Spanje
  3. Italië Italië
  4. Nederland Nederland

  Speelschema Nations League Final Four 2023

  De knock-out wedstrijden bestaan uit alle 4 winnaars van League A. De finales bestaan uit twee halve finales, een troostfinale en de finale.

  De vier finalisten nemen het in juni 2023 tegen elkaar op, om uit te maken wie zich tot kampioen van het seizoen 2022/23 mag kronen.

  De halve finales zijn op 14 en 15 juni 2023, en de troostfinale en de finale zijn op 18 juni 2023.

  Schema Final Four

  #1 wo 14 jun 20:45  
  N.n.b. N.n.b. 20:45 N.n.b. N.n.b.
   
  #2 do 15 jun 20:45  
  N.n.b. N.n.b. 20:45 N.n.b. N.n.b.
   
  #3 zo 18 jun 15:00  
  N.n.b. N.n.b. 15:00 N.n.b. N.n.b.
   
  #4 zo 18 jun 20:45  
  N.n.b. N.n.b. 20:45 N.n.b. N.n.b.
   

  Kampioenen van de Nations League

  In de hoogste League A kunnen de landen niet promoveren, zij zullen spelen om de UEFA Nations League kampioen te worden. De 4 winnaars van de 4 groepen in Leauge A spelen voor de titel in een knock-out systeem, genaamd de Final Four. De knock-out wedstrijden bestaan uit twee halve finales, een troostfinale en een finale.

  Kampioenen van de vorige edities zijn:

  • 2020/21: Frankrijk
  • 2018/19: Portugal

  Wat krijgt de kampioen van de Nations League?

  De kampioen van de Nations League krijgt géén ticket voor het Europees Kampioenschap 2024 of het Wereld Kampioenschap 2022! Wel krijgt de kampioen de 71cm hoge zilveren beker.

  Enig voordeel die de 4 finalisten hebben, is dat ze voor de WK kwalificatie in een poule van 5 teams worden ingedeeld, in plaats van een poule van 6. Hierdoor spelen de finalisten twee wedstrijden minder richting het EK of WK.

  Gastland van de finale - Nederland en België hebben interesse

  Het is de bedoeling dat de wedstrijden gespeeld gaan worden in het land van één van de 4 groepswinnaars van League A. Nederland en België spelen beide in de hoogste league en kunnen zich dus aanbieden als gastheer voor de finales.

  Op de dag van de deadline, 4 april 2022, hebben de landen uit League A4 zich officiëel gemeld bij de UEFA. De voetbalbonden van Nederland, België, Polen en Wales hebben interesse in het organiseren van de finalewedstrijden.

  Nu het Nederlands Elftal groepswinnaar is geworden, maken Rotterdam en Enschede de grootste kans op de finalewedstrijden. De stadions in Eindhoven en Amsterdam zijn in die periode namelijk al volgeboekt, terwijl De Kuip en De Grolsch Veste ook voldoen aan de UEFA-eisen.

  Het definitieve bieddossier is uiterlijk op 5 oktober 2022 ingediend bij de Europese voetbalbond. In januari 2023 zal het gastland voor de finale van seizoen 2022/23 worden aangewezen.

  Loting Final Four

  De halve finales worden bepaald door loting en de stadions worden door de UEFA aangewezen. De datum voor de loting voor de Final Four is nog niet bekend.

  De loting wordt live uitgezonden vanuit het hoofdkantoor in Nyon, Zwitserland. Om administratieve redenen wordt er geloot wie er op papier thuis speelt.

  De vier overgebleven landen worden aan elkaar gekoppeld, zonder verdere beperkingen. Het eerst getrokken team zal het thuisspelende team van de eerste wedstrijd zijn. Het tweede getrokken team is het uitspelende team in diezelfde wedstrijd. Het derde team is het thuisspelende team van de andere wedstrijd en het overgebleven team is uitspelend.

  Seizoenen

  Final Four veel gestelde vragen (FAQ)

  Wat is de Nations League Final Four?

  De Final Four zijn de finales van de Nations League. De 4 poulewinnaars van League A spelen om het kampioenschap.

  Wie is het gastland voor de Final Four?

  Het gastland voor de finaleronde is één van de groespwinnaars van League A. Nederland, België, Polen en Wales hebben zich officiëel gemeld bij de UEFA.

  Wanneer is de loting voor de Final Four?

  De datum voor de loting voor de Final Four is nog niet bekend.

  Datum gepubliceerd: | Datum bijgewerkt: 02-10-2022 | Auteur:

  Reageer op 'Nations League Final Four 2023 - finale met Nederland'


  2 reacties op 'Nations League Final Four 2023 - finale met Nederland'

  lukas

  ik vind het heel leuk om de nations league te kijken. ik ben heel erg van van ronaldo maar uiteindelijk ben ik toch voor het nederlands elftal

  Geplaatst op 02-06-2022 om 15:41
  Broer Verkylen

  Frankrijk zal uiteindelijk de finale winnen

  Geplaatst op 10-10-2021 om 22:00

  Meer reacties tonen


  Deel 'Nations League Final Four 2023 - finale met Nederland'

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!  De Nations League Final Four is de finale van het toernooi, gespeeld door de 4 groepswinnaars van League A. Nederland is in 2023 gastland van de finale van de Nations League.


  Over de auteur van 'Nations League Final Four 2023 - finale met Nederland'

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate.

  Bet365