Verschil tussen playoffs en Final Four

Nederland speelt de Final Four in de Nations League én play-offs voor de EK kwalificatie, maar wat is het verschil nu precies?

Veel mensen snappen nog niet alle details van de nieuwe Nations League. Krijgt de winnaar van de finale nu wel of geen rechtstreeks EK ticket?

Hierbij de uitleg van het verschil tussen de play-off wedstrijden en de finaleronde.

Nations League Final Four

De finaleronde van de nieuwe voetbalcompetitie heet de Final Four. In juni 2019 spelen de 4 winnaars van de poules uit League A tegen elkaar om het kampioenschap. Dit zijn Portugal, Zwitserland, Engeland en Nederland. De kampioen ontvangt, naast de eer, miljoenen euro's aan prijzengeld. 

EK kwalificatie

Via de reguliere EK kwalificatie zijn 20 tickets te verdienen. Deze kwalificatiewedstrijden worden gespeeld van maart t/m november 2019. Deze wedstrijden staan los van de Nations League. De overige 4 tickets zijn te verkrijgen via de Nations League play-offs die een jaar later gespeeld gaan worden.

Nations League Play-offs

In elke League, dus A t/m D, is één ticket voor het EK voetbal te winnen door middel van play-off wedstrijden, dus 4 tickets in totaal. Elke League bestaat uit 4 poules, waarvan de winnaars tegen elkaar strijden om het ticket.

Dus de 4 winnaars van de poules in League A strijden om één ticket; de 4 poulewinnaars in League B om één ticket; de 4 winnaars in League C om één ticket, en de 4 winnaars in League D om één ticket.

Deze play-off wedstrijden worden gespeeld in maart 2020. In eerste instantie zullen dus alle 4 poulewinnaars van League A nogmaals tegen elkaar voetballen, maar nu voor een EK ticket.

Echter, als een land zich al via de reguliere kwalificatieronde heeft weten te plaatsen, plaats het eerstvolgende land uit de League zich voor de play-offs. 

verschil Final Four en playoffs

Er valt via de Final Four géén ticket voor het Europees Kampioenschap te verdienen!

Tijdlijn

Het verschil tussen de Final Four en de play-offs wordt nogmaals duidelijk aan de hand van de tijdlijn:

  • Juni 2019: Nations League Final Four (géén EK ticket)
  • Maart - november 2019: EK kwalificatie (20 EK tickets)
  • Maart 2020: Nations League play-offs (4 EK tickets)
Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 09-06-2019 18:15 | Bijgewerkt op: 09-06-2019 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het verschil tussen de play-offs en de Final Four is bij veel mensen onduidelijk. Krijgt de winnaar van de finale nu wel of geen rechtstreeks EK ticket?


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

HollandsNieuwe