Nations League beker

De Nations League beker is gebaseerd op het competitielogo, en is in het Zwitserse Lausanne onthuld tijdens de loting van het seizoen 2018/2019.

Nations League beker

De beker is op het podium onthuld door UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin, in aanloop naar de loting. De trofee is geïnspireerd door het logo van de nieuwe landencompetitie.

De vlag, die staat voor alle 55 leden van de Europese voetbalbond die deelnemen aan de Nations League, is elegant rondom de vlaggenstok gewikkeld. De bokaal is geheel gemaakt van solide zilver, met binnenin de kleuren van de competitie. De beeltenis van deze kleuren op het zilveren oppervlak is één van de karakteristieken die deze beker uniek maken.

"Het eerste wat we wilden is dat mensen zich afvroegen waar de bokaal voor staat, namelijk het hijsen van de eigen vlag als het hoogtepunt van elk land," zei creatief directeur van het ontwerpbureau Hélder Pombinho. "Wanneer deze trofee wordt gehesen door de competitiewinnaar, lijkt het alsof de vlaggen van alle landen wordt gehesen."

De beker van de Nations League weegt 7,5kg en is 71cm groot. De trofee zal voor het eerst omhoog gehouden worden door de eerste winnaars in juni 2019.

Replica voor de winnaar

Een replica van de originele beker is voor de winnaar van het toernooi. De replica heeft exact dezelfde afmetingen als de originele Nations League beker. De UEFA houdt altijd zelf de originele beker in eigendom, ter presentatie bij speciale evenementen en de finale.

Onderscheiding bij drie opvolgende of totaal vijf overwinningen

Als een team de Nations League drie keer achter elkaar weet te winnen, dan ontvangt men een speciale onderscheiding van de UEFA. Dit gelt ook voor het team dat in totaal vijf keer het toernooi heeft gewonnen.

De teller start weer op nul, zodra een team de onderscheiding heeft ontvangen.

Medailles bij de Nations League

Naast de beker voor de winnende voetbalbond, ontvangen ook alle betrokken spelers en stafleden een onderscheiding in de vorm van een medaille. Het winnende team krijgt 40 gouden medailles, de nummer twee krijgt 40 zilveren medailles en de nummer drie krijgt 40 bronzen medailles.

Het verhaal achter de beker

Foto's van de Nations League beker

Nations League beker logo

Nations League beker vlaggen

Nations League beker vlaggenstok

Nations League beker voet

Beker voor de topscorer van de finales

De Nations League topscorer van de finales ontvangt de nieuwe Alipay Top Scorer Trophy. De topscorer van de finaleronde ontvangt de naar Chinese cultuur ontworpen bokaal.

Officieel Nations League lied

Naast de bokaal, is tijdens de presentatie ook het officiële lied van de Nations League ten gehore gebracht.

Nations League beker veel gestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is de beker van de Nations League?

De beker van de Nations League is 71cm groot.

Hoe zwaar is de beker van de Nations League?

De Nations League beker is 7,5kg zwaar.

Krijg de winnaar een replica van de Nations League beker?

Ja, een replica van de originele beker is voor de winnaar van de Nations League.

Datum gepubliceerd: | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De Nations League beker weegt 7,5kg en is 71cm groot. De beker is een vlag met de kleuren van alle landen, die elegant rondom de vlaggenstok gewikkeld is.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Amazon