Voetbal bij Ziggo Sport

Nations League play-offs voor het EK voetbal

De Nations League play-offs bestaan uit 4 poules van 4 landen en wordt in maart 2024 gehouden. 16 landen zullen dus deelnemen aan deze play-off wedstrijden, gebaseerd op de resultaten in de Nations League. De winnaar van elke play-off poule plaatst zich rechtstreeks voor het EK voetbal.

Elke League bestaat uit 4 groepen, waarvan de winnaars zich plaatsen voor de play-offs. De 4 groepswinnaars van een League moeten onderling uitmaken wie zich plaatst voor het Europees Kampioenschap. Dit doen zij door 2 halve finales en 1 finale te spelen.

Speelschema van de play-offs in maart

De play-offs voor het Europees Kampioenschap vinden plaats ná de reguliere EK kwalificatieronde.

Het format van de EK kwalificatie is nog niet bevestigd door de UEFA, inclusief de details en hoe landen zich via deze Nations League play-offs kunnen plaatsen.

Wat als landen zich al rechtstreeks geplaatst hebben?

Wanneer een land reeds is gekwalificeerd voor het EK voetbal via de kwalificatieronden, dan plaatst het eerstvolgende hoogstgenoteerde land uit de betreffende League zich voor de play-offs. Als een League geen vier teams heeft om tegen elkaar te spelen, dan worden deze plaatsen opgevuld door teams van een andere League, op basis van de overall ranking.

Groepswinnaars zijn van zichzelf geplaatst voor de play-off wedstrijden van hun League, en kunnen daarom niet in een play-off groep van een hogere League geplaatst worden. Deze plaatsen worden opgevuld door landen uit een lagere League.

Nations League play-offs bij reeds geplaatste landen

Als 9 van de 12 landen uit League A zich bijvoorbeeld rechtstreeks hebben gekwalificeerd, dan wordt deze plaats opgevuld door het eerstvolgende land uit League B. De 4 hoogstgenoteerde landen uit League B die zich niet rechtstreeks hebben geplaatst, spelen namelijk play-off wedstrijden vanuit hun eigen League.

Uiteindelijk blijft er 1 land per League over die zich rechtstreeks plaatst voor het EK voetbal.

Seizoenen

Nations League play-offs veel gestelde vragen (FAQ)

Wanneer is de Nations League play-offs?

De Nations League play-offs wordt gespeeld in maart 2024.

Waarvoor zijn de Nations League play-offs?

De Nations League play-offs zijn goed voor 4 tickets voor het EK voetbal.

Gepubliceerd op: 12-10-2017 | Bijgewerkt op: 20-01-2022 | Door:

Reageer op 'Nations League play-offs - 4 landen kwalificeren voor EK'


Meer reacties tonen


Deel 'Nations League play-offs - 4 landen kwalificeren voor EK'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De Nations League play-offs geven rechtstreekse plaatsing voor het EK voetbal. Uit elke League strijden 4 winnaars tijdens de play-offs om een ticket voor het EK.

5G van Vodafone