Nations League lied

Het Nations League lied is voor het eerst ten gehore gebracht tijdens de loting voor het seizoen 2018/2019. Het is een veelbesproken song, dat staat voor de energie en de drijfveer achter het merk van de nieuwe voetbalcompetitie. Het lied benadrukt dat elke wedstrijd in het seizoen er toe doet.

"Het lied zal leiden tot meer drama op het voetbalveld, waarop meer belangrijke en uitdagende wedstrijden zullen worden gespeeld dan ooit tevoren," zei marketing directeur Guy-Laurent Epstein.

"Het is belangrijk dat we een algemeen merk en een speciaal anthem hebben dat alle emoties van de voetbalsport omvat. Ik ben ervan overtuigd dat deze song een synoniem zal worden voor de passie en de drama van de competitie."

De muziek is gecomponeerd door Giorgio Tuinfort en Franck van der Heijden en opgenomen met de hulp van het Nederlandse Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest uit Hilversum. De klassieke componenten van het lied zijn gemixt met elektronische muziek, zodat het past in de hedendaagse muziekcultuur.

De songteksten van het Nations League lied zijn in het Latijns. De teksten gaan over de eenheid van voetbalfans en het grote belang van de deelnemende landen. Bij de presentatie is het lied live gespeeld door het Opéra de Lausanne koor.

Het officiële lied van de Nations League zal afgespeeld worden via alle platformen inclusief televisie en radio, wanneer de spelers het veld betreden. Ook is de muziek tijdens ceremonies van de UEFA te horen.

Luister het Nations League anthem

Songtekst van het Nations League lied

De tekst van het officiële lied van de Nations League is geschreven in het Latijns. De Engelse vertaling staat hieronder tussen haakjes.

Solum audax (Only the bold)
Solum fortis (Only the courageous)
Solum magnus (Only the great)
The Nations League

Cui manet fortuna? (Who will have fortune?)
O, cui aeterna gloria? (Oh, who gets the eternal glory?)
Sit optimo victoria! (May the best win!)
Dies luxit (The time has come!)

Una! (Unite!)
Lude! (Play!)
Certa! (Struggle!)
Una! (Unite!)
Praesta! (Lead!)
Vince! (Win!)

Omnes gentes! (All people!)
Iunctae gentes! (People unite!)
Omnes gentes! (All people!)
Hanc in lucem (Stand in the light)
Omnes gentes! (All people!)
Fortes gentes! (Strong people!)

Una prodite (One purpose)
Excellite (Excel)

Omnes gentes! (All people!)
Iunctae gentes! (People unite!)
Omnes gentes! (All people!)
Consistite (Stand together)
Omnes gentes! (All people!)
Iunctae Nationes! (All nations unite!)

Dies venit (The time has come!)
O, dies luxit (Oh, new day!)
The Nations League

Naast het lied, is tijdens de presentatie ook de officiële beker van de Nations League gepresenteerd.

Nations League lied veel gestelde vragen (FAQ)

Wie heeft het Nations League lied gemaakt?

De muziek is gecomponeerd door Giorgio Tuinfort en Franck van der Heijden en opgenomen met de hulp van het Nederlandse Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest uit Hilversum.

Welke taal is het Nations League lied?

De taal van het Nations League lied is het Latijns.

Waarover gaat het Nations League lied?

De teksten gaan over de eenheid van voetbalfans en het grote belang van de deelnemende landen.

Datum gepubliceerd: | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het Nations League lied met een filharmonisch orkest en een koor dat in het Latijns zingt. Klassieke elementen zijn met elektronische muziek gemixt.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl