De mooiste stadions om te bezoeken in Duitsland

Er was misschien een tijd dat voetbalstadions moesten worden vermeden, maar naarmate we dieper de 21e eeuw ingaan, worden ze steeds aantrekkelijker als toeristische bestemming. Verschillende spraakmakende tragedies in de jaren tachtig zorgden ervoor dat het spel een transformatie onderging, niet alleen in termen van aantrekkelijkheid en bereik, maar ook wat betreft het prachtige terrein waarop voetbal wordt gespeeld. Dit is zeer duidelijk in Duitsland, waar je veel fantastische stadions kunt vinden. Je auto verzekeren hoeft natuurlijk niet meer, maar bereid je wagen wel voor zodat je langs de onderstaande stadions in Duitsland kunt reizen! 

Allianz Arena

De Allianz Arena in München is het eerste voetbalstadion ter wereld is met een van kleur veranderende buitenkant, waardoor deze rood verlicht kan worden wanneer Bayern München thuis speelt, of blauw wanneer 1860 München hun thuiswedstrijden spelen. Bayern, de Bundesliga-reuzen, nam in juli 2017 de exclusieve eigendom van het 75.000-capaciteitsstadion; misschien wel het mooiste voetbalveld van het land met een van de beste teams van Europa. Het spreekt voor zich dat iedereen in München zoveel wil zien en ervaren als de stad te bieden heeft en een bezoek aan het beste team van Duitsland is een must. Bayern München, bezaaid met 's werelds topsterren, is een begrip over de hele wereld.

Veltins Arena

De thuisbasis van FC Schalke 04 is een van de technologisch meest geavanceerde terreinen in Duitsland. Het heeft een 5 km lange bierlijn die 52.000 liter op een wedstrijddag kan leveren, evenals 35 cafés. Van bier kun je dus zeker genieten als je een bezoekje brengt aan dit stadion, maar hier valt meer te beleven. Het veld is namelijk intrekbaar om er een multifunctionele evenementenarena van te maken en er is een dak dat ook kan worden geopend en gesloten, waardoor het een echte allrounder is op het Duitse voetbalcircuit. 

Millerntor Stadion

St Pauli is niet zo bekend als de meeste topteams in het land en speelt momenteel in de tweede klasse van de Duitse nationale voetbalcompetitie, maar hun terrein is er een die je minstens één keer in je leven moet bezoeken. Ze waren het eerste team in Duitsland dat fascistische symbolen van hun grond verbannen en ze zijn een soort cultfiguur geworden binnen het Europese spel. In een Guardian-artikel wordt uitgelegd dat ze vanwege hun linkse politiek het favoriete team werden van politieke activisten in Hamburg. Als je de alternatieve kant van het Duitse voetbal wilt zien, is dit de plek om naartoe te gaan.

Mungersdorfer

De thuisbasis van FC Köln is misschien niet het grootste stadion van Duitsland, het is misschien niet het nieuwste, maar het heeft een echte charme die het onderscheidt van veel van de anderen op de lijst. De huurders zijn geen enorm succesvolle kant, maar ze hebben een grote schare fans. The Telegraph berichtte hoe 10.000 supporters naar Londen reisden toen ze een paar jaar geleden tegen Arsenal speelden in de Europa League. Gemengd met de leeftijd van het stadion, bijna een eeuw oud, is er een echte authenticiteit over deze inzending die moet worden ervaren.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 05-04-2022 16:24 | Bijgewerkt op: 05-04-2022 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Er was misschien een tijd dat voetbalstadions moesten worden vermeden, maar ze worden steeds aantrekkelijker als toeristische bestemming.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Independer Energie