Top 5: De Grootste Voetbalstadions Ter Wereld

Voetbal is een sport die mensen al eeuwen over de hele wereld bezighoudt. Sport in het algemeen brengt mensen bij elkaar en geeft een soort samenhorigheidsgevoel. Voetbal is hier een perfect voorbeeld van.

Denk maar aan internationale voetbalwedstrijden zoals wereldkampioenschappen, waarbij de straten in ons land oranje kleuren en we samen vol spanning elke wedstrijd volgen. Of bijvoorbeeld het hebben van een favoriete voetbalclub en dit met gelijkgestemden kunnen delen. Niet gek dus dat wij Nederlanders zo van voetbal houden!

Voetbal is een sport die de harten van de meeste mensen heeft veroverd. Mensen over de hele wereld kijken met spanning naar een voetbalwedstrijd op tv em leven vaak nog beter in een stadion. Nog leuker is het natuurlijk om actief deel te neme aan de sport. Dit doe je bijvoorbeeld door te wedden op verschillende voetbalwedstrejiden bij verschillende Nederlandse online sportsbooks. U kunt de kansen voorspellen dat uw favoriete clubs een competitie winnen of bieden op de uitslag van meer algemene wedstrijden. Een perfecte manier om de voetbalwedstrijd nog spannender te maken!

De meesten onder ons zijn niet alleen fan van Nederlandse voetbal, ook over de grens zijn we benieuwd naar de voetbalclubs en waar ze spelen. De meeste voetbalclubs hebben een eigen stadion, de een nog indrukwekkender dan de ander. Wij hebben de vijf grootste stadia speciaal voor jou op een rij gezet! Lees dus snel verder en laat jezelf verbijsteren door de voetbalwereld.

1.  Rungrado May Day Stadium – Noord-Korea

Het voetbalstadion van het Noord-Koreaanse elftal is absoluut de grootste ter wereld. Met 114.000 zitplaatsen is het een koploper in de bezoekerscapaciteit. Dit stadion is vernoemd naar 1 mei 1989, de dag waarop het stadion geopend is. Destijds was er ruimte voor maar liefst 150.000 gasten.

Het Noord-Koreaanse elftal deelt het stadion met de 25 Sports Club van Noord-Korea. Voetbal is de meest populaire sport van het land, maar komend jaar zal het elftal niet internationaal spelen. Ze hebben zich teruggetrokken uit de FIFA-wereldcup van 2022.

2. Melbourne Cricket Ground – Australië

Cricket is bij uitstek de meest populaire sport in Australië. Geen wonder dat deze sport dan ook het grootste stadion van het land verdient. De Melbourne Cricket Ground heeft een capaciteit van 100.000 gasten. Deze lijst gaat echter over voetbal, een heel andere sport natuurlijk.

Het MCG wordt evengoed voor voetbal gebruikt. Naast de spannende cricketwedstrijden biedt het veld ruimte voor voetbal. De Richmond Football Club, beter bekend als ‘The Tiger’ traint en speelt hier hun wedstrijden. De club bestaat uit verschillende teams die in meerdere klassen wedstrijden spelen.

Het stadion kon tot in de jaren ’70 nog veel meer mensen een plek bieden, maar liefst 120.000 gasten pasten in het gebouw. Met een record grootte van 130.000 bezoekers.

3. Camp Nou – Spanje

Camp Nou in Barcelona is wellicht niet het allergrootste stadion dat de wereld te bieden heeft, maar het verdient zeker een plek in de top drie. Het stadion is een van de bekendste ter wereld en is voor vele fans haast een soort tempel. Met een capaciteit van ruim 99.000 bezoekers wordt het stadion veel bezocht.

Momenteel wordt het stadion gerenoveerd. De aanpassingen zijn als alles soepel verloopt in 2024 klaar. De toevoeging van een dak over de tribunes zal in de toekomst voetbalfans beschermen van regenbuien.

Camp Nou is de thuisbasis van FC Barcelona. In het seizoen 2020-2021 behaalden ze een derde plek in La Liga. Fans verwachten over het algemeen veel van de club en meestal maakt deze het waar. Met de beste spelers uit de wereld weten ze veel winst binnen te halen.

4. FNB Stadium – Zuid-Afrika

Op nummer vier van de grootste voetbal stadia staat het stadion in Johannesburg. Voorheen heette dit Soccer City maar inmiddels staat het bekend als het FNB-stadion. Het stadion is vooral bekend door de wereldkampioenschappen van 2010.

In het FNB pasten in eerste instantie 80.000 toeschouwers. Vanwege de wereldkampioenschappen is dit opgeschaald naar bijna 95.000. Het stadion is in gebruik door de club Kaizer Chiefs en het Zuid-Afrikaanse elftal.

Kaizer Chiefs doet het momenteel redelijk goed. Uit de laatste vijf wedstrijden hebben ze drie gewonnen en één gelijkgespeeld. Het nationale team doet het nog een stuk beter. Van de laatste vijf wedstrijden zijn er vier gewonnen.

5. Salt Lake Stadion – India

Het Salt Lake Stadion staat ook wel bekend onder de Indiase naam: Vivekananda Yuba Bharati Krirangan. Dit stadion in Bidhannagar heeft een capaciteit van 85.000 gasten. In 1997 is er zelfs een recordaantal van 131.000 bezoekers geteld.

Er worden zowel veel nationale als internationale wedstrijden gespeeld. Denk bijvoorbeeld aan de FIFA World Cup kwalificaties van 1986. Momenteel wordt het stadion gebruikt door twee nationale teams; East Bengal en ATK Mohun Bagan. Beide teams doen het momenteel goed in de Indian Super League. 

Top 5: De Grootste Voetbalstadions Ter Wereld

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 12-04-2022 15:24 | Bijgewerkt op: 12-04-2022 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De meeste voetbalclubs hebben een eigen stadion, de een nog indrukwekkender dan de ander. Wij hebben de vijf grootste stadions op een rij gezet.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.