Nations League Final Four 2018/19

De finales van de Nations League worden gespeeld door de 4 winnaars van de groepen in League A. Deze finalewedstrijden worden ook wel de Final Four genoemd en vormen de kroon op het voetbalseizoen.

De finaleronde 2019 is als volgt geëindigd:

 1. Portugal
 2. Nederland
 3. Engeland
 4. Zwitserland

De stand in de troostfinale tussen Engeland en Zwitserland stond na verlenging nog steeds op 0-0. Tijdens de wedstrijd om de derde plaats raakten de Engels maar liefst 3 maal de paal/lat, maar de Zwitsers hadden het geluk aan hun zijde. Na de reguliere vijf penalty's mistte Josip Drmic de zesde, waardoor Engeland op de 3e plaats eindigde in het eerste seizoen van de Nations League.

Portugal heeft de Nations League finale gewonnen van Nederland met een magere 1-0. Het Nederlands Elftal had het meeste balbezit, maar wist dit niet om te zetten in grote kansen. Het bleef zelfs bij één schot tussen de palen. Alhoewel Oranje controle leek te hebben, kwamen de Portugezen er zo nu en dan gevaarlijk uit. Na 60 minuten bracht Guedes de score op 1-0, waarna Nederland aan begon te zetten. Dit laatste offensief mocht echter niet meer baten.

Awards in de finales 2018/19

De volgende awards zijn uitgereikte na de finales in 2018/19:

 • Topscorer: Cristiano Ronaldo (Portugal, 3 goals)
 • Doelpunt van het toernooi: Cristiano Ronaldo (Portugal, tegen Zwitserland)
 • Speler van het toernooi: Bernardo Silva (Portugal)
 • Jonge speler van het toernooi: Frenkie de Jong (Nederland)

Speelschema Nations League Final Four 2018/19

De knock-out wedstrijden bestaan uit alle 4 winnaars van League A. Het gastland speelt de eerste wedstrijd op woensdag 5 juni en de andere wedstrijd vindt de volgende donderdag plaats.

De finales worden gespeeld op zondag 9 juni. Om administratieve redenen wordt er geloot wie er op papier thuis speelt.

Schema Final Four 2018/19

#1 wo 05 jun 20:45  
Portugal Portugal 3 - 1 Zwitserland Zwitserland
 
#2 do 06 jun 20:45  
Nederland Nederland 3 - 1 Engeland Engeland
 
#3 zo 09 jun 15:00  
Zwitserland Zwitserland 0 - 0 Engeland Engeland
 
#4 zo 09 jun 20:45  
Portugal Portugal 1 - 0 Nederland Nederland
 

Engeland wint de troostfinale na penalty's met 5-6 van Zwitserland.

Kampioen van de Nations League

In de hoogste League A kunnen de landen niet promoveren, zij zullen spelen om de UEFA Nations League kampioen te worden. De 4 winnaars van de 4 groepen in Leauge A spelen voor de titel in een knock-out systeem, genaamd de Final Four. De knock-out wedstrijden bestaan uit twee halve finales, een troostfinale en een finale.

Het was de bedoeling dat de wedstrijden gespeeld gaan worden in het land van één van de 4 groepswinnaars van League A, en Portugal is winnaar en dus gastland geworden. Deze halve finales en finale zullen gespeeld worden in de maand juni van het volgende jaar, voor het eerst op 5-9 juni 2019.

De kampioen van de Nations League krijgt géén ticket voor het Europees Kampioenschap voetbal!

Speelsteden van de finale

Portugal is gastland voor de finale en de speelsteden zijn Porto en Guimaraes.

De stadions zijn:

 • Estádio do Dragao in Porto;
 • Estádio D. Afonso Henriques in Guimaraes.

De speelsteden zijn:

 • Woensdag 5 juni: Portugal - Zwitserland in Porto;
 • Donderdag 6 juni: Nederland - Engeland in Guimaraes;
 • Zondag 9 juni: troostfinale in Guimaraes;
 • Zondag 9 juni: finale in Porto.
Nations League Final Four

Portugal gastland Final Four 2018/19

Portugal is groepswinnaar van poule A3 en wordt het gastland voor de finaleronde van de Nations League.

Italië, Polen en Portugal hebben op 9 maart 2018 hun interesse getoond in het organiseren van de finalewedstrijden. Op deze dag liep de deadline af voor landen om zich officiëel bij de UEFA te melden. Aangezien de drie geïnteresseerde landen allen uitkomen in groep A3, is de groepswinnaar aangewezen als gastland.

De voorgestelde stadions zijn:

 • Estádio do Dragao (FC Porto, capaciteit: 50.948 zitplaatsen)
 • Estádio D. Afonso Henriques (Vitória SC, capaciteit: 30.165 zitplaatsen)

De Italiaanse Footbal Association (FIGC), Poolse Football Federation (PZPN) en de Portugese Football Federation (FPF) hebben nu tot 31 augustus 2018 om te voldoen aan de voorwaarden en om hun dossier in te dienen.

De troostfinale en finale zullen plaatsvinden in twee verschillende stadions met een capaciteit van ten minste 30.000 zitplaatsen. De UEFA streeft ernaar dat de stadions in dezelfde speelstad staan, of maximaal 150km uit elkaar liggen. De speelsteden worden tegelijk met het bieddossier ingediend.

Loting Final Four 2018/19

De halve finales worden bepaald door loting en de stadions worden door de UEFA aangewezen. De loting voor de Final Four vindt plaats op maandag 3 december 2018 om 14:30 uur in Dublin. De vier overgebleven landen worden aan elkaar gekoppeld, zonder verdere beperkingen.

Seizoenen


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De Nations League Final Four 2018/19 werd gespeeld door Nederland, Portugal, Engeland en Zwitserland. Portugal won de eerste editie van de Nations League.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.