Wint Nederland de Nations League in eigen land?

De finale van de Nations League staat gepland voor het zomerseizoen van 2023 in Nederland. De kans bestaat dus dat oranje het toernooi kan winnen in eigen land. Maar hoe reëel is dat? En van welk voordeel profiteert het Nederlands Elftal als dat gaat gebeuren?

Wint Nederland de Nations League in eigen land?

Wat is de Nations League?

Deze competitie wordt gespeeld vanaf 2018. De wedstrijden worden gevoetbald tussen de Europese- en wereldkampioenschappen in. Dit betekent dat de Nations League nu voor de 3e keer worden georganiseerd. De wedstrijden zijn gespeeld tussen juni en september van dit jaar. De uitslag is bekend, want het Nederlands Elftal is poulewinnaar geworden. Oranje heeft het daarin succesvol opgenomen tegen Wales, Polen de de Rode Duivels uit België. Team oranje staat dus in de finale van 2023 en kan de Nations League winnen in eigen land.

 Wanneer en waar wordt de eindronde gespeeld?

De finale wordt van 14 tot en met 18 juni georganiseerd en gespeeld in Nederland. Tijdens deze dagen moet het Nederlands Elftal het opnemen tegen de “final four”: Italië, Kroatië of Spanje. De exacte tegenstander is nog niet bekendgemaakt. Dat gebeurt middels een loting. De eindronde omvat een wedstrijd om de 3e plaats én een plek in de finale.De wedstrijden moeten worden beslist, dus zal er ook gebruik worden gemaakt van strafschoppen.

Het is logisch om aan te nemen dat de eindronde wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena, maar dat is nog niet zo vanzelfsprekend. Het stadion is gedurende deze periode namelijk volgeboekt met muziek concerten. Dat geldt ook voor het Philips Stadion in Eindhoven. De eindronde zal dus ergens anders worden gespeeld. Zoals in Enschede of Rotterdam.

Veel oranje voetbalfans wagen zich ook aan een gokje tijdens een Nations league wedstrijd. Momenteel worden de kansen van Nederland niet slecht ingeschat volgens de goksites. Er is 30,8% kans dat Nederland de titel pakt volgens de analisten, hiermee staan ze op gelijk plaats met Spanje. Italië  en Kroatië zijn ook zeker niet kansloos en maken beiden 25% kans op de titel. Hier vind je een overzicht van de beste online goksites van het moment in Nederland.

 De Nations League winnen kan belangrijk zijn

Als Nederland de Nations League wint in eigen land dan heeft dat een aantal financiële voordelen in de vorm van prijzengeld. Naast de al geïncasseerde 4,5 miljoen, verdient de KNVB nog eens 6 miljoen euro bij een overwinning. De 2e en 3e plaats in de Nations League zijn goed voor 4,5 en 3,5 miljoen.

Voordelen voor het EK van 2024

Naast heel veel geld is er nog meer voordeel te halen. Als het Nederlands Elftal weet te winnen, komt team oranje tijdens de loting voor het EK 2024 in de sterkste poule terecht. Daarmee blijven de meest gevreesde tegenstanders dus uit.

Daarnaast heeft het elftal al een voordeel op zak. Als winnaar van de poule mag oranje gebruik maken van een herkansing als het niet direct weet te plaats voor het Europees Kampioenschap in 2024. De eindronde van de Nations League is door het Nederlands Elftal behaald onder bondscoach Louis van Gaal, maar zal worden ingekopt door Ronald Koeman.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 07-11-2022 08:31 | Bijgewerkt op: 07-11-2022 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De finale van de Nations League staat gepland voor de zomer van 2023 in Nederland. De kans bestaat dus dat oranje het toernooi kan winnen in eigen land.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport