Voorselectie van Nederland tegen Engeland in halve finale

De voorselectie van Nederland voor de Nations League is bekend gemaakt door bondscoach Ronald Koeman. 

Bij de voorlopige selectie van Oranje zitten onder anderen Terence Kongolo (Huddersfield Town), Steven Berghuis (Feyenoord) en Denzel Dumfries (PSV).

Voorlopige selectie Oranje in halve finale Nations League

Het Nederlands Elftal speelt op 6 juni de halve finale van de Nations League tegen Engeland. De andere halve finale is op 5 juni tussen Portugal en Zwitserland. 

De halve finales en de finale worden gespeeld in Portugal. Zowel de finale als de troostfinale zijn op 9 juni in Porto.

Twee weken voor aanvang van de wedstrijd, op 24 mei, komen de voetballers in Zeist bij elkaar om zich voor te bereiden op de belangrijke finaleduels. Spelers met clubverplichtingen sluiten later aan.

Koeman heeft enig voordeel bij het feit dat Ajax de finale van de Champions League niet heeft gehaald, want hierdoor zijn een aantal belangrijke spelers fit voor de Nations League.

Matthijs de Ligt, Donnie van de Beek en Frankie de Jong hoeven bijvoorbeeld niet aan te treden in de finale op 1 juni. Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum daarentegen spelen met Liverpool wel de Champions League finale.

De voorselectie van Nederland tegen Engeland:

Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Ryan Babel (Fulham), Donny van de Beek (Ajax), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (PSV), Marco Bizot (AZ), Daley Blind (Ajax), Jasper Cillessen (Barcelona), Memphis Depay (Olympique Lyon), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Frenkie de Jong (Ajax), Luuk de Jong (PSV), Terence Kongolo (Huddersfield Town), Matthijs de Ligt (Ajax), Quincy Promes (Sevilla), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Pablo Rosario (PSV), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Kenny Tete (Olympique Lyon), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Tonny Vilhena (Feyenoord), Stefan de Vrij (Inter), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg), Georginio Wijnaldum (Liverpool), Jeroen Zoet (PSV)

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 11-05-2019 08:30 | Bijgewerkt op: 11-05-2019 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!



Voorselectie van Nederland voor de Nations League is bekend. Oranje speelt in de halve finale tegen Engeland. Alle UCL-helden zijn geselecteerd.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport