VAR aanwezig bij Nations League finales 2019

Tijdens de finales van de Nations League is de VAR aanwezig om de scheidsrechters te ondersteunen. De Video Assistant Referees worden voor het eerst ingezet in een competitie vooor nationale teams.

Nadat de techniek uitvoerig getest is en de scheidrechters er goed op getraind hebben, worde de VAR door de UEFA gebruikt in de knock-out fase van de Champions League en de finale van de Europa League. Dezelfde regels en voorwaarden zullen gelden tijdens de Nations League finales.

Reactie Koeman op de VAR

De bondscoaches van Nederland, Portugal, Engeland en Zwitserland zijn vandaag geïnformeerd over de keuze van de Europese voetbalbond. "De VAR is een goed hulpmiddel op voetbal eerlijker te maken en de meeste fouten worden gecorrigeerd. Dat is uiteraard een goed iets", aldus Ronald Koeman.

Daarbij heeft de coach van het Nederlands Elftal wel een kanttekening bij de VAR; "We moeten ons echter wel realiseren dat discussies zullen blijven bestaan, omdat je een actie op meerdere manieren kunt interpreteren. Ik ben voorstander van en VAR die grote en duidelijke overtredingen aangeeft, en niet eindeloos zoekt naar kleine foutjes".

Regels van de VAR in de Nations League

Het team van de VAR bestaat uit een video assistent scheidsrechter, een assistent daarvan en twee video-operators.

De VAR zal kijken naar: doelpunten, penalty's, rode kaarten en persoonsverwisselingen.

De VAR zal alle situaties bekijken, maar alleen ingrijpen bij duidelijke en grote fouten. De scheidsrechter kan het spel tijdens de Nations League stilleggen om te wachten op reactie.

De VAR kan de scheidsrechter verzoeken om naar de beelden te kijken, maar de uiteindelijke beslissing ligt altijd bij de scheidsrechter van de Nations League.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 03-06-2019 20:00 | Bijgewerkt op: 03-06-2019 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!VAR wordt ingezet bij de Nations League finales 2019. De Video Assistant Referee is voor het eerst aanwezig tijdens de halve finales van de Nations League.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.