Uitslag geloot indien team minder dan 13 spelers heeft

De voetbalwereld staat op zijn kop door het coronavirus. Om er zeker van te zijn dat de wedstrijden van de Nations League door zullen gaan, heeft de UEFA een protocol opgesteld.

Veel overheden hebben een uitzondering gemaakt voor de voetbalteams die komende periode door Europa reizen om wedstrijden van de Nations League te spelen. Spelers hoeven niet in quarantaine voor de interlands en kunnen nadien vrij terug naar hun eigen club.

Het kan echter voorkomen dat spelers of zelfs hele teams positief testen op corona, waardoor een land geen volledige selectie op de been kan brengen. Hierdoor moeten wedstrijden verplaatst worden, maar ook dat kan niet oneindig gebeuren.

Het protocol stelt het volgende:

  1. Een wedstrijd vindt doorgang als een land minimaal 13 spelers heeft, inclusief ten minste één keeper. 
  2. Als een land geen 13 spelers heeft, zal de wedstrijd uitgesteld worden en/of in een andere stad/land gespeeld worden.
  3. Als de wedstrijd niet uitgesteld kan worden, zal het land dat hiervoor verantwoordelijk is de wedstrijd reglementair verliezen. Als beide landen niet in staat zijn om de wedstrijd te spelen, dan zal geloot worden wat de uitslag is. De mogelijke uitkomsten zijn 1-0, 0-0 en 0-1.
  4. Als één van de scheidsrechters positief test op corona, dan kan deze vervangen worden door een scheidsrechter uit één van de spelende landen.
Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 01-09-2020 19:00 | Bijgewerkt op: 01-09-2020 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Vanwege het coronavirus staat in het protocol van de UEFA dat een land met minder dan 13 spelers de wedstrijd verliest. Ook kan er geloot om de uitslag.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.