Uitbreiding Nations League zal de FIFA miljarden opbrengen

De Nations League wordt mogelijk uitgebreid en zal miljarden euro's opbrengen voor de FIFA. Ook het WK voor clubs zal waarschijnlijk uitgebreid worden voor meer inkomsten voor de wereldvoetbalbond.

Uitbreiding WK voor clubs

Het plan van de FIFA is om het aantal clubs op het WK voor clubteams te vergroten van 7 naar 24 teams. Daarbij wordt het WK voor clubs een vierjarig toernooi, evenals het Europees Kampioenschap en het Wereld Kampioenschap voetbal. 

Nu wordt het WK voor clubs nog elk jaar in december gespeeld door de kampioenen van alle continenten. 12 van de 24 deelnemers komen uit Europa: 8 finalisten van de Champions League en 4 winnaars van de Europa League van de 4 laatste jaren.

Uitbreiding Nations League

De Nations League is op dit moment een competitie voor landen van de UEFA, maar ook in Noord-Amerika gaat men in 2019 een dergelijke competitie beginnen. De FIFA heeft ondertussen ook interesse gekregen in een officiële landencompetitie die de saaie oefeninterlands moet gaan vervangen. 

De wereldwijde Nations League moet de vervanger worden van de Confederations Cup, waarin de kampioenen van alle continenten en het gastland van het Wereld Kampioenschap tegen elkaar speelden.

De nieuwe landencompetitie zal eerst op elk continent afzonderlijk gespeeld gaan worden, waarna alle winnaars in de finaleronde zullen strijden voor het kampioenschap.

De FIFA moet de plannen nog verder uitwerken, maar zal in de loop van 2018 definitief beslissen.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 07-05-2018 11:00 | Bijgewerkt op: 07-05-2018 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Nations League wordt mogelijk uitgebreid en zal miljarden euro's opbrengen voor de FIFA. Ook het WK voor clubs zal uitgebreid worden van 7 naar 24 teams.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Amazon