Uitbreiding Nations League met extra knockout ronde in 2024

Vanaf seizoen 2024/25 wordt de Nations League uitgebreid met een extra knockout ronde. Kwartfinales en play-offs voor promotie/degradatie worden geïntroduceerd in de nieuwe editie van de UNL.

De nieuwe knockout ronde wordt gespeeld in de maand maart. Daarmee vullen deze wedstrijden het gat op tussen de groepsfase in november en de finales in juni. 

Kwartfinales van de Nations League

Groepswinnaars en nummers twee van League A treffen elkaar in de kwartfinales. Het betreffen zowel een thuis- als uitwedstrijd, waarna de winnaars doorstromen naar de Final Four.

Play-offs om promotie/degradatie in de Nations League

De nummers drie van League A spelen play-offs voor promotie/degradatie tegen de nummers twee uit League B.

De nummers drie uit League B spelen play-offs tegen de nummers twee uit League C.

Ook deze play-offs bestaan uit een thuis- en uitduel.

Nog drukkere voetbalkalender

De uitbreiding van de Nations League vult de internationale voetbalkalender in maart aan. Het betreffen echter slechts een beperkt aantal teams, waardoor de rest van de teams alvast kan beginnen met de voorbereidingen op de EK kwalificatie.

Die EK kwalificatie wordt trouwens iets compacter, waardoor het totaal aantal wedstrijden voor nationale teams niet toeneemt.

Uitbreiding van de Nations League met extra knockout ronde in 2024

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 30-01-2023 20:46 | Bijgewerkt op: 30-01-2023 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Vanaf seizoen 2024/25 wordt de Nations League uitgebreid met een extra knockout ronde. Kwartfinales en play-offs voor promotie/degradatie zijn nieuw.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Amazon