Topploegen Premier League spelen halve finale Carabao Cup

Ook bekend onder de namen de League Cup of EFL Cup, is de Carabao Cup de eerste grote trofee die wordt uitgereikt in het Engelse voetbalseizoen en een van de drie grote binnenlandse competities naast de Premier League en de FA Cup. De winnaar is volgend seizoen al zeker van een plaats in de play-offs in de Europa Conference League, een van de drie beste clubcompetities van Europa. De vier ploegen die het gehaald hebben tot de halve finale staan allemaal in de bovenste tabel in de Premier League ranking. Arsenal speelt de halve finale tegen Liverpool terwijl de Londense rivalen Chelsea en Tottenham elkaar treffen.  

Liverpool favoriet bij bookmakers 

Met vier topploegen in de halve finale heeft elke ploeg kans om de beker te winnen maar als je de beste bookmakers hier raadpleegt, zie je dat Liverpool de grote favoriet is, gevolgd door Chelsea. Ook Antonio Conte, vroeger trainer van Chelsea maar nu van Tottenham, geeft toe dat het erg moeilijk zal zijn de Carabao Cup te winnen. Tottenham controleerde de wedstrijd in de kwartfinale tegen West Ham United dan wel, er waren minder kansen. “Het is goed voor Tottenham om West Ham te verslaan maar als je de ploegen ziet die de halve finale hebben bereikt. En iedereen wil winnen”, zegt hij. De club uit Noord-Londen neemt het op 3 en 10 januari op tegen Chelsea. De ploeg van Thomas Tuchel wankelde de laatste weken. Het was niet het beste niveau dat we te zien kregen maar toch zal Chelsea nog een stevige uitdaging zijn voor Tottenham. 

Reds winnen na 3-1 achterstand 

Liverpool versloeg Leicester in de kwartfinales na penalty’s. De Reds stonden eerst 3-1 achter op de Foxes. De penalty’s kwamen er dankzij de gelijkmaker van Takumi Minamino. Liverpool ontmoet Arsenal, ook op 3 en 10 januari. Voor Arsenal verliep de weg naar de halve finale op rozen. Zo versloeg het Suderland met een vernederende 5-1. Als Arsenal de finale bereikt zal dat voor het eerst in vijf jaar zijn nadat het in 2018 uitgeschakeld werd met 3-0 door Manchester City. Maar zo ver is het dus nog niet en de gokkers hebben minder vertrouwen in Arsenal dan in Liverpool.  

Halve finales in twee rondes veroorzaakt gemor 

Bij de voetballers zelf klinkt er gemor over de te hoge eisen van de organisatoren. De halve finales in twee rondes spelen vinden ze te vermoeiend. “Niemand neemt het welzijn van de spelers serieus”, klaagde Liverpool-aanvoerder Jordan Handerson. “Ik denk dat het veel beter zou zijn als er maar één wedstrijd gespeeld werd, maar wat ik zeg doet er niet echt toe”, zei Jurgen Klopp, trainer van Liverpool. “Als er twee wedstrijden zijn, spelen we twee wedstrijden maar het zou handig zijn als er maar één was. Ook Conte van Tottenham sprak zijn voorkeur uit voor één ronde.  

Maar de planning is niet gewijzigd. De halve finales zullen in twee rondes gespeeld worden. EFL-topman Trevor Birch zegt dat de wedstrijden in veilige omstandigheden kunnen doorgaan. 

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 04-01-2022 19:35 | Bijgewerkt op: 04-01-2022 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De Carabao Cup is de eerste trofee die wordt uitgereikt en een van de drie grote binnenlandse competities naast de Premier League en de FA Cup.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.