Tips voordat je start met beleggen in crypto

Voordat je Bitcoin koopt, moet je onderzoek doen naar 's werelds populairste cryptocurrency. Zorg dat je een plan hebt voor hoe je het wilt gebruiken en vergeet niet rekening te houden met belastingen als je van plan bent om het op een later tijdstip te verkopen.

Tips voordat je start met beleggen in crypto

Bitcoin is 's werelds eerste en meest populaire vorm van cryptocurrency, ook voor de voetballers. Afhankelijk van met wie je praat, wordt het gezien als ofwel de toekomst van financiën of een zeepbel die op het punt staat te barsten. Naarmate meer mensen leren over deze gedecentraliseerde, peer-to-peer-versie van elektronisch geld, leren meer mensen van hen hoe ze Bitcoin kunnen kopen en hoe ze de prijsschommelingen en de achtbaan kunnen doorstaan.

Als je geïnteresseerd bent om op de Bitcoin-trein te springen, ben je hier aan het juiste adres. Maar voordat je jezelf overhaast om Bitcoin of uniswap coin te kopen, loont het om te begrijpen wat je daadwerkelijk koopt. In deze gids zullen we enkele financiële concepten bespreken die ten grondslag liggen aan cryptocurrencies zoals Bitcoin en je voorzien van de kennis die je nodig hebt om de eerste aankoop te doen.

Wat je moet weten voordat je Bitcoin koopt

Voordat je de eerste Bitcoin koopt, laten we de basis bespreken.

Bitcoin is een cryptocurrency - of kortweg crypto. Cryptocurrency zoals moonriver is een vorm van digitale valuta die cryptografie gebruikt om veilige transacties te garanderen. Deze cryptografische technieken vervangen de noodzaak voor een bank of andere "vertrouwde derde partij" om toezicht te houden op jouw transacties.

Als de eerste cryptocurrency, die een "puur peer-to-peer-versie van elektronisch geld" belooft, is Bitcoin de pionier van vele concepten die nu ten grondslag liggen aan een groeiend aantal cryptocurrencies. Misschien wel het belangrijkste is Bitcoins belofte van een gedecentraliseerd financieel systeem dat snel, transparant en niet afhankelijk is van het toezicht van machtige instellingen zoals de banken.

Nog steeds verward? Laten we enkele belangrijke punten bekijken om Bitcoin en cryptocurrency te begrijpen voordat we er dieper duiken:

  • Bitcoin is geen fysiek geld. In plaats daarvan is het een soort digitaal token dat elektronisch kan worden verzonden via een gedecentraliseerd digitaal betalingsnetwerk.
  • In tegenstelling tot fiatgeld (d.w.z. door de overheid uitgegeven valuta zoals de Amerikaanse dollar of euro), wordt Bitcoin niet ondersteund door een centrale regulerende autoriteit. Veel cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, hebben geen intrinsieke waarde. In plaats daarvan is hun waarde gebaseerd op vraag en aanbod.
  • Er is een beperkte hoeveelheid Bitcoin. De "vraag" naar Bitcoin wordt gecreëerd door het eindige aantal beschikbare tokens. Bitcoin heeft een harde limiet van 21 miljoen, terwijl sommige andere cryptocurrencies geen eindige voorraad hebben.
  • Bitcoin is gebouwd op blockchain-technologie. Een blockchain is een soort digitaal grootboek dat transactie-informatie veilig vastlegt. De blockchain van Bitcoin is gedecentraliseerd, wat betekent dat het afhankelijk is van een peer-to-peer netwerk van computers over de hele wereld om transacties te verifiëren.
  • Er zijn duizenden verschillende cryptocurrencies. Bitcoin is de grootste en meest populaire. Tussen 2013 en 2021 is de waarde met nagenoeg  30.000% gestegen.
Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 28-03-2022 21:01 | Bijgewerkt op: 28-03-2022 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Voordat je Bitcoin koopt, moet je onderzoek doen naar 's werelds populairste cryptocurrency. Zorg dat je een plan hebt voor hoe je het wilt gebruiken.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport