Speelschema Nations League 2020 gewijzigd door corona

Het speelschema van de Nations League is iets gewijzigd, doordat de voetbalkalender moet schuiven in verband met het coronavirus. De UEFA heeft het nieuwe schema bekend gemaakt.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus werden veel wedstrijden uitgesteld naar het einde van het jaar. De Nations League wedstrijden in september, oktober en november moeten dus ook uitwijken naar andere dagen, om te voorkomen dat de voetbalkalender overvol raakt.

Vrijdag 26 juni publiceerde de UEFA het nieuwe, aangepaste speelschema, waarin een aantal wedstrijddagen geschrapt zijn. Daardoor worden er meer wedstrijden op de beschikbare dagen afgewerkt.

Speelschema Nederland

Nederland speelt op vrijdag 4 september thuis tegen Polen, en eindigt het seizoen op woensdag 18 november met een uitwedstrijd tegen wederom Polen.

Het complete speelschema van Nederland is als volgt:

  • 4 sept: Nederland - Polen
  • 7 sept: Nederland - Italië
  • 11 okt: Bosnië Herz. - Nederland
  • 14 okt: Italië - Nederland
  • 15 nov: Nederland - Bosnië Herz.
  • 18 nov: Polen - Nederland

 

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 27-06-2020 16:30 | Bijgewerkt op: 27-06-2020 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het speelschema van de Nations League is iets gewijzigd, doordat de voetbalkalender moet schuiven in verband met het coronavirus. Dit is het nieuwe schema.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

KPN