Bet365

Promotie en degradatie in de Nations League (oktober 2018)

Promotie en degradatie in de Nations League wordt in november bekend, nadat de laatste wedstrijden zijn gespeeld. Ook weten we welke landen de play-offs en de Final Four hebben bereikt. 

Gepromoveerd

De volgende landen zijn reeds gepromoveerd naar een hogere League:

  • Georgië (van D naar C)
  • Oekraïne (van B naar A)

Landen die eerste worden in hun poule, zullen promoveren naar een hogere League. Dit geldt dus voor landen uit League B, C en D.

Gedegradeerd

De volgende landen zijn reeds gedegradeerd naar een lagere League:

  • IJsland (van A naar B)
  • Polen (van A naar B)

Landen die laatste worden in hun poule, zullen degraderen naar een lagere League. Dit geldt dus voor landen uit League A, B en C.

promotie degradatie (oktober 2018)

Play-offs en Final Four

De vier groepswinnaars van League A plaatsen zich voor de knock-out ronden richting de finale van de Nations League. De loting is op 3 december 2018, en deze wedstrijden worden gespeeld in juni 2019. Deze landen zijn ook verzekerd van een plaats in de play-offs van het EK 2020, mochten zij zich niet rechtstreeks kwalificeren.

Nederland staat na deze speelronde op de tweede plaats, achter Frankrijk maar vóór Duitsland. Met nog twee wedstrijden te spelen in november, kan het Nederlands Elftal zich plaatsen voor de Final Four.

Ook België staat op een tweede plaats, achter Zwitserland en vóór het gedegradeerde IJsland. En ook de Rode Duivels spelen in november nog twee wedstrijden om deel te mogen nemen aan de knock-out fase.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 17-10-2018 19:30 | Bijgewerkt op: 17-10-2018 | Door: Patrick

Reageer op 'Promotie en degradatie in de Nations League (oktober 2018)'


Meer reacties tonen


Deel 'Promotie en degradatie in de Nations League (oktober 2018)'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Promotie en degradatie in de Nations League wordt in november bekend, na de laatste speelronde. Nederland en België kunnen nog naar de Final Four.

Voetbal bij Ziggo Sport