BetCity

Prijzengeld Nations League met 50% verhoogd

Het prijzengeld van de Nations League is verhoogd met 50%. De UEFA heeft dit besluit genomen omdat de financiën bij de voetbalbond erg goed zijn, mede door de inkomsten van het Europees Kampioenschap in Frankrijk.

Verhoogd prijzengeld deelname

Nederland profiteert optimaal van dit besluit, want Oranje ontvangt nu €750.000 meer voor deelname aan het toernooi dat ondertussen al begonnen is. Landen in League A ontvingen in eerste instantie €1,5 miljoen en in de nieuwe situatie is dat maar liefst €2,25 miljoen!

Verhoogd prijzengeld groepswinnaars

De geldsom voor de groepswinnaar van de verschillende groepen in League A bedraagt nu eveneens €2,25 miljoen. Oranje moet dan wel afrekenen met Duitsland en Frankrijk.

Maximale prijzengeld is €10,5 miljoen

Als het Nederlands Elftal uiteindelijk de finale van de Nations League wint, ontvang het nog eens €6 miljoen. Het maximale bedrag is door de maatregel verhoogt van €7,5 miljoen naar €10,5 miljoen!

prijzengeld Nations League verhoogd met de helft

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 11-10-2018 20:00 | Bijgewerkt op: 11-10-2018 | Door: Patrick

Reageer op 'Prijzengeld Nations League met 50% verhoogd'


Meer reacties tonen


Deel 'Prijzengeld Nations League met 50% verhoogd'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het prijzengeld van de Nations League is verhoogd met 50%, doordat het goed gaat met de UEFA. De maximale geldsom is nu €10,5 miljoen voor Nederland!

BetCity