Prijzengeld Nations League met 50% verhoogd

Het prijzengeld van de Nations League is verhoogd met 50%. De UEFA heeft dit besluit genomen omdat de financiën bij de voetbalbond erg goed zijn, mede door de inkomsten van het Europees Kampioenschap in Frankrijk.

Verhoogd prijzengeld deelname

Nederland profiteert optimaal van dit besluit, want Oranje ontvangt nu €750.000 meer voor deelname aan het toernooi dat ondertussen al begonnen is. Landen in League A ontvingen in eerste instantie €1,5 miljoen en in de nieuwe situatie is dat maar liefst €2,25 miljoen!

Verhoogd prijzengeld groepswinnaars

De geldsom voor de groepswinnaar van de verschillende groepen in League A bedraagt nu eveneens €2,25 miljoen. Oranje moet dan wel afrekenen met Duitsland en Frankrijk.

Maximale prijzengeld is €10,5 miljoen

Als het Nederlands Elftal uiteindelijk de finale van de Nations League wint, ontvang het nog eens €6 miljoen. Het maximale bedrag is door de maatregel verhoogt van €7,5 miljoen naar €10,5 miljoen!

prijzengeld Nations League verhoogd met de helft

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 11-10-2018 20:00 | Bijgewerkt op: 11-10-2018 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het prijzengeld van de Nations League is verhoogd met 50%, doordat het goed gaat met de UEFA. De maximale geldsom is nu €10,5 miljoen voor Nederland!


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport