Portugal wint van Zwitserland in halve finale 2019

Portugal wint van Zwitserland met 3-1 in de eerste halve finale van de Nations League 2018/19 .

Het scoreverloop is als volgt:

25' C. Ronaldo 1-0
57' R. Rodriquez 1-1 (p)
88' C. Ronaldo 2-1
89' C. Ronaldo 3-1

Portugal wint van Zwitserland door 3 goals van Ronaldo

Penalty voor beide landen beslist door VAR

De penalty van Zwitserland werd gegeven na het raadplegen van de VAR en de tv-beelden. Na de vermoedelijke overtreding op een Zwitser in het zestienmetergebied van Portugal, kon scheidsrechter Felix Brych het spel niet stil leggen.

Aan de andere kant werd vervolgens een overtreding op een Portugees gemaakt in Zwitsers strafschopgebied. Op dat moment besloot Brych een penalty toe te kennen aan Portugal, maar na het bestuderen van de beelden draaide hij dit besluit terug. In plaats daarvan werd de eerste overtreding op de Zwitser bestraft met een strafschop.

Cristiano Ronaldo maakt hattrick

Ronaldo heeft er hoogstpersoonlijk voor gezorgd dat zijn land naar de finale van de Nations League gaat. In de eerst helft schoot hij een vrije trap keihard en met effect in het doel. Daarna zagen we weinig van de sterspeler, maar op het beslissende moment maakt hij het verschil met 2 goals in 3 minuten.

Door deze hattrick maakt Ronaldo grote kans op het winnen van de Alipay Trophy, de beker voor de topscorer van de Final Four.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 05-06-2019 23:00 | Bijgewerkt op: 05-06-2019 | Door: Patrick de Graaf

Reageren

Meer reacties tonen

Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Portugal wint van Zwitserland met 3-1 in de halve finale van de Nations League 2018/19. Cristiano Ronaldo scoorde maar liefst 3 keer voor het gastland.