Portugal wint de Nations League finale van Nederland

Portugal heeft de eerste editie van de Nations League gewonnen van Nederland. Het gastland won de finale met een magere 1-0 van Oranje.

Portugal wint de Nations League finale van Nederland

Het Nederlands Elftal had het meeste balbezit, maar wist dit niet om te zetten in grote kansen. Het bleef zelfs bij één schot tussen de palen. Alhoewel Oranje controle leek te hebben, kwamen de Portugezen er zo nu en dan gevaarlijk uit. Ook het aantal hoekschoppen was in het voordeel van het thuisland.

Na 60 minuten bracht Guedes de score op 1-0, waarna Nederland aan begon te zetten. Dit laatste offensief mocht echter niet meer baten, waardoor Portugal de Nations League beker wint.

Wie echter had voorspelt dat Oranje Frankrijk, Duitsland en Engeland zou uitschakelen en de finale zou bereiken, werd vooraf voor gek verklaard. Bondscoach Koeman mag trots zijn op de prestaties van het Nederlands Elftal in de Nations League.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 06-09-2019 22:35 | Bijgewerkt op: 06-09-2019 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Portugal heeft de eerste editie van de Nations League gewonnen van Nederland. Het gastland won de finale met een magere 1-0 van Oranje.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

HollandsNieuwe