Opzet Nations League 2020 gewijzigd en loting in Amsterdam

De opzet van de Nations League is iets gewijzigd ten opzichte van het eerste seizoen. Duitsland degradeert hierdoor niet.

De loting voor de indeling van de poules is op 3 maart 2020 in Amsterdam.

In de nieuwe structuur bestaan League's A, B en C uit 16 teams en League D uit 7 teams. De indeling van de groepen voor het seizoen 2020/21 is gebaseerd op de overall ranking van de eerste editie.

League A

De teams worden gesplitst in 4 groepen van 4 landen. De groepswinnaars spelen de Final Four (halve finales, troostfinale en finale) in juni 2021. De winnaar mag zich kampioen van de Nations League 2020/21 noemen. De laatste 4 teams degraderen naar League B.

League B

De teams worden gesplitst in 4 groepen van 4 landen. De groepswinnaars promoveren naar League A en de laatste 4 teams degraderen naar League C.

League C

De teams worden gesplitst in 4 groepen van 4 landen. De groepswinnaars promoveren naar League B. De laatste 4 teams spelen play-off wedstrijden, waarna 2 teams degraderen naar League D.

League D

De teams worden gesplitsts 1 in groep van 4 landen en 1 groep van 3 landen. De groepswinnaars promoveren naar League C.

Opzet van de Nations League 2020 is gewijzigd

Waarom wijzigt de opzet van de Nations League?

De opzet van de Nations League wijzigt in overleg met alle 55 deelnemers. Na het eerste seizoen is besloten om het aantal vriendschappelijke wedstrijden nog verder te verminderen door meer officiële wedstrijden in te plannen. Het aantal wedstrijden zal toenemen van 138 naar 162.

Verder is het speelschema zo aangepast dat alle teams uit dezelfde groep hun laatste duel spelen op hetzelfde tijdstip op dezelfde dag. Hierdoor zal het toernooiverloop eerlijker zijn.

Tot slot levert de toename van het aantal wedstrijden meer geld op voor de nationale voetbalbonden en de UEFA.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 15-10-2019 19:30 | Bijgewerkt op: 15-10-2019 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De opzet van de Nations League is gewijzigd ten opzichte van het eerste seizoen. De loting voor de indeling van de poules is op 3 maart 2020 in Amsterdam.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Independer Energie