Opwarming Champions League van start

De Champions League maakt zich op voor de achtste finales. Binnen een goede twee weken, op 15 februari staan Sporting CP en Manchester City tegenover elkaar. Op hetzelfde moment neemt PSG het op tegen Real Madrid. Het is meteen de echte start van het toernooi en ook de spannendste. Want hoewel de mindere ploegen er al uit liggen, zitten er nog enkele tussen waarvan niet wordt verwacht dat ze veel kans maken tegen de echte toppers. De achtste finales zijn het moment wanneer de underdogs in actie komen en voor verrassingen zorgen. 

De favorieten en de underdogs 

Met nog zestien clubs in het toernooi duidt Bet365 Manchester City aan als de favoriet met 11/4 voordeel om de beker te winnen. Maar net omdat deze ronde ervoor gekend is dat subtoppers erin slagen toppers eruit te spelen, is het misschien slimmer om in te zetten op een underdog. Bij winst brengt de inzet op een underdog meer op dan als je inzet op een favoriet waar de meeste gokkers voor kiezen. Wie zijn dan de dark horses in dit toernooi? In de eerste plaats ons eigenste Ajax volgens de Europese analisten. Ajax heeft het goed gedaan in de groepsfase en versloeg in het laatste duel Sporting Portugal met 4-2. Sporting Portugal had dan wel niet zijn beste spelers opgesteld, er klonk toch veel lof voor de ploeg van Ajax-trainer Erik Ten Hag. Hopelijk hebben de geruchten over een mogelijk vertrek van Ten Hag geen invloed op het moraal van de spelers. 

Atlético Madrid wil de eer redden 

Atlético Madrid is een andere underdog. Ze hebben La Liga vorig seizoen gewonnen en maken meer kans dan Real Madrid om de Champions League te winnen. De mannen van Diego Simeone eindigden met twee punten voorsprong op Madrid en kregen slechts 25 doelpunten tegen in 38 wedstrijden. Ze hebben hun beste spelers kunnen behouden en Rodrigo De Paul en Matheus Cunha toegevoegd. Vorig jaar nog werd Atlético uitgeschakeld door titelverdediger Chelsea. Dit jaar zullen ze het beter willen doen. Als verliezende finalist van zowel de Champions League in 2014 en 2016 is het de enige smet op het blazoen van Simeone dat hij nog zal willen oppoetsen. 

AC Milan is aan comeback bezig 

De fans van AC Milan wrijven zich al in de handen want het is geleden van het seizoen 2013/14 dat de Italianen nog in de achtste finales geraakten. Ze werden toen uitgeschakeld in deze ronde van 16. Sindsdien kon de club eenmaal de Italiaanse Supercup aan hun trofeeënverzameling toevoegen. Maar seizoen 2020/21 was een keerpunt. In de Serie A eindigde AC Milan tweede, na de eeuwige kampioen Juventus. Dat is te danken aan Zlatan Ibrahimovic die 15 doelpunten maakten in 19 wedstrijden. AC Milan heeft al 7 keer de Champions League gewonnen. Deze club is dus zeker niet te onderschatten. 

De heenwedstrijden vinden plaats op 15, 16 en 23 februari. De terugwedstrijden op 8, 15 en 16 maart. De uiteindelijke finale wordt gespeeld in het Krestovsky Stadion of Gazprom Arena in het Russische Sint Petersburg. 

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 29-01-2022 08:14 | Bijgewerkt op: 29-01-2022 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Champions League maakt zich op voor de achtste finales. Binnen een goede twee weken, op 15 februari staan Sporting CP en Manchester City tegenover elkaar.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Independer Energie