5G van Vodafone

Oekraine in beroep tegen reglementaire nederlaag en degradatie

Oekraïne gaat in beroep tegen de nederlaag die het leed tegen Zwitserland. Oekraïne verloor reglementair met 3-0 omdat de wedstrijd vanwege coronagevallen afgelast werd.

Op 17 november stond de wedstrijd Zwitserland - Oekraïne op het schema, maar een aantal Oekraïnse spelers bleken positief gestest op corona. De Zwitserde autoriteiten verboden daarop het duel.

In de regels van de UEFA staat dat wanneer een wedstrijd wordt afgelast, het verantwoordelijke land reglementair verliest. Zwitserland komt door deze 3 punten en 3 doelpunten op hetzelfde aantal punten als de Oekraïners, maar het doelsaldo is beter. Door dit besluit degradeert Oekraïne van League A4 naar League B.

De UEFA had vóór de wedstrijd zelf toestemming gegeven aan de betreffende spelers om toch te mogen spelen. Het zou namelijk gaan om een oude besmetting die weer was aangetroffen. Toch besloot Zwitserse overheid dat de spelers in quarantaine moesten.

De Oekraïnse voetbalbond heeft de zaak bij het CAS neergelegd en wil dat de wedstrijd alsnog gespeeld gaat worden. De belangen zijn volgens hen te groot. Desnoods moet loting uitmaken wat de uitslag wordt.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 13-12-2020 21:00 | Bijgewerkt op: 13-12-2020 | Door: Patrick

Reageer op 'Oekraine in beroep tegen reglementaire nederlaag en degradatie'


Meer reacties tonen


Deel 'Oekraine in beroep tegen reglementaire nederlaag en degradatie'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Oekraïne gaat in beroep tegen de nederlaag tegen Zwitserland. Oekraïne verloor reglementair met 3-0 omdat de wedstrijd vanwege coronagevallen afgelast werd.

5G van Vodafone