Oekraïne in beroep tegen reglementaire nederlaag

Oekraïne gaat in beroep tegen de nederlaag die het leed tegen Zwitserland. Oekraïne verloor reglementair met 3-0 omdat de wedstrijd vanwege coronagevallen afgelast werd.

Op 17 november stond de wedstrijd Zwitserland - Oekraïne op het schema, maar een aantal Oekraïnse spelers bleken positief gestest op corona. De Zwitserde autoriteiten verboden daarop het duel.

In de regels van de UEFA staat dat wanneer een wedstrijd wordt afgelast, het verantwoordelijke land reglementair verliest. Zwitserland komt door deze 3 punten en 3 doelpunten op hetzelfde aantal punten als de Oekraïners, maar het doelsaldo is beter. Door dit besluit degradeert Oekraïne van League A4 naar League B.

De UEFA had vóór de wedstrijd zelf toestemming gegeven aan de betreffende spelers om toch te mogen spelen. Het zou namelijk gaan om een oude besmetting die weer was aangetroffen. Toch besloot Zwitserse overheid dat de spelers in quarantaine moesten.

De Oekraïnse voetbalbond heeft de zaak bij het CAS neergelegd en wil dat de wedstrijd alsnog gespeeld gaat worden. De belangen zijn volgens hen te groot. Desnoods moet loting uitmaken wat de uitslag wordt.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 13-12-2020 21:00 | Bijgewerkt op: 13-12-2020 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Oekraïne gaat in beroep tegen de nederlaag tegen Zwitserland. Oekraïne verloor reglementair met 3-0, want de wedstrijd werd vanwege corona afgelast.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Independer Energie