Nederland zonder Koeman en publiek in Nations League

Nederland moet het in de eerste Nations League wedstrijden stellen zonder bondscoach Ronald Koeman. Hij tekende onlangs een contract bij FC Barcelona.

Koeman heeft er nooit een geheim van gemaakt dat FC Barcelona een droomclub voor hem is. Een half jaar geleden heeft hij een eerste aanbod zelfs nog afgeslagen, omdat hij zich volledig wilde richten op het Nederland Elftal. Nu de Spaanse club nogmaals om zijn diensten vroeg, maakt hij alsnog de overstap.

Koeman leidde Oranje naar de finale van de Nations League en naar het EK voetbal, dat door de coronacrisis is uitgesteld naar 2021.

Nederland zonder Koeman en publiek in Nations League

Nieuwe bondscoach Nederlands Elftal

Dit betekent dat de KNVB op zoek moet naar een nieuwe bondscoach. Deze coach zal Nederland moeten leiden tijdens het tweede seizoen van de Nations League. In tegenstelling tot Koeman, zal deze coach ook actief zijn op het EK voetbal. 

Een nieuwe bondscoach voor het Nederlands Elftal is nog niet gevonden. Voorlopig staat assistend Dwight Lodeweges voor de groep tijdens de wedstrijden van de Nations League op 4 en 7 september tegen respectievelijk Polen en Italië.

Nations League zonder publiek

De eeste wedstrijden van het seizoen 2020/21 zullen zonder publiek gespeeld worden. De UEFA heeft namelijk besloten dat er tot 24 september geen publiek wordt toegelaten bij Europese interlands.

Door het coronavirus heeft de voetbalwereld een aantal maanden stilgelegen, maar langzamerhand worden de competities weer opgestart. Ook de Nations League zal gewoon van start gaan, zij het zonder publiek.

Hopelijk kunnen er weer (beperkt) toeschouwers worden toegelaten bij de twee Nations Leauge wedstrijden in oktober.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 20-08-2020 09:00 | Bijgewerkt op: 20-08-2020 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De eerste Nations Leauge-wedstrijden worden gespeeld zonder publiek. Ook bondscoach Koeman is niet meer aanwezig vanwege de overstap naar FC Barcelona.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Independer Energie