Nederland wil de finale van de Nations League organiseren

Nederland wil de Nations League Finals organiseren en heeft officiëel een bid ingediend bij de UEFA. 

De KNVB heeft de Johan Cruijff Arena in Amsterdam en De Kuip in Rotterdam aangewezen als stadions voor het evenement. 

Gijs de Jong: "We zijn erg trots dat de nauwe samenwerking met de gemeentes, de stadions en met support van VWS geresulteerd heeft in een prachtig bid dat we nu hebben kunnen presenteren bij de UEFA. In Nederland en bij de KNVB hebben we de ambitie om meer grote internationale voetbalevenementen te organiseren."

Ook Italië en Polen hebben een bod uitgebracht bij de Europese voetbalbond. In principe krijgt de groepswinnaar van poule A1 de finalewedstrijden toegewezen. Bosnië-Herz. is niet geïnteresseerd. Oranje zal dus poulewinnaar moeten worden om als gastland te mogen fungeren.

De finaleronde wordt gespeeld tussen 6 en 10 oktober 2021, dus ná het verplaatste EK voetbal.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 24-09-2020 19:00 | Bijgewerkt op: 24-09-2020 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Nederland wil de Nations League Finals organiseren en heeft een bid ingediend bij de UEFA. De finale wordt dan gespeeld in Amsterdam en Rotterdam.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

HollandsNieuwe