Nederland tegen Frankrijk in eerste wedstrijd Nations League

Het WK 2018 is voorbij, maar dit jaar begint een nieuw internationaal voetbaltoernooi voor landen: de UEFA Nations League!

Direct de eerste speeldag van de nieuwe competitie, op donderdag 6 september, spelen Frankrijk en Duitsland de eerste groepswedstrijd. In dezelfde week spelen ook Engeland - Spanje en Portugal - Italië.

Nederland in groep A1

Frankrijk is de meest recente winnaar van het Wereld Kampioenschap, terwijl Duitsland de vorige editie heeft gewonnen. Nederland heeft het voorrecht ingeloot te zijn bij deze kampioenen, waardoor groep A1 de 'poule des doods' is.

Nederland speelt de eerste wedstrijd van de Nations League op zondag 9 september in en tegen Frankrijk.

België in groep A2

De Rode Duivels zijn met hun 3e plaats op het WK voetbal de favoriet in groep A2. De Belgen hebben het, op papier, getroffen met de loting; Zwitserland en IJsland.

België speelt de eerste wedstrijd van de Nations League op dinsdag 11 september in en tegen IJsland.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 17-07-2018 19:00 | Bijgewerkt op: 17-07-2018 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Nederland speelt de eerste wedstrijd van de nieuwe Nations League tegen de Wereldkampioen Frankrijk. Ook Duitsland is geplaatst in groep A1.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl