Nederland in de finale tegen Kroatië, Spanje en Italië

Het Nederlands Elftal speelt in de finale van de Nations League 2023 tegen Kroatië, Spanje en Italië. De Final Four wordt door Nederland georganiseerd.

De vier groepswinnaars van League A nemen het tegen elkaar op om uit te maken wie zich kampioen van de Nations League 2022/23 mag noemen. De finalewedstrijden zijn in juni 2023 en bestaat uit twee halve finales, een troostfinale en een finale.

Nederland speelde als eens eerder in de Final Four, maar verloor de finale in 2019 van Portugal. Het is nog niet bekend wie de tegenstander van Oranje wordt in de halve finale.

Kroatië wist in divisie 1 Frankrijk knap achter zich te houden. De Fransen eindigden zelfs als derde, omdat ook Denemarken beter presteerde.

Spanje en Portugal maakten in divisie 2 in de laatste onderlinge wedstrijd uit wie groepswinnaar zou worden. Spanje won met 0-1 door een treffer vlak voor tijd.

Italië moest in divisie 3 alle zeilen bij zetten om underdog Hongarije achter zich te houden. Ook deze twee landen speelden de laatste wedstrijd tegen elkaar, waarin Italië met 0-2 te sterk bleek. De Hongaren hielden Duitsland knap achter zich en Engeland degradeert zelfs!

Nederland had in divisie 4 al een aantal punten voorsprong op België, maar lieten in de laatste onderlinge wedstrijd nogmaals zien nipt beter te zijn dan de Rode Duivels. Nederland is zelfs als eerste in de overall ranking geëindigd!

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 28-09-2022 08:53 | Bijgewerkt op: 28-09-2022 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het Nederlands Elftal speelt in de finale van de Nations League 2023 tegen Kroatië, Spanje en Italië. De Final Four wordt door Nederland georganiseerd.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.