Nederland is groepshoofd tijdens EK kwalificatie loting

Het Nederlands Elftal heeft door de overwinning op Frankrijk beide doelstellingen gehaald: niet degraderen uit de Nations League en groepshoofd worden bij de EK kwalificatie loting.

Niet degraderen

In eerste instantie dacht iedereen dat Oranje kansloos zou degraderen uit de Nations League. Na de overwinning op Frankrijk kan Nederland zelfs poulewinnaar worden! De eerste doelstelling is dus ruimschoots gehaald, aangezien Duitsland definitief gedegradeerd is uit League A1.

Groepshoofd bij EK kwalificatie loting

In Leauge A spelen 12 landen. De eerste 10 landen ontvangen een beschermde status tijdens de loting voor de EK kwalificatie wedstrijden. Zowel België (1e) als Nederland (5e) zullen bij de bovenste landen eindigen, waardoor ze tijdens de loting in pot 1 worden geplaatst. Hierdoor treffen de Rode Duivels en Oranje op papier minder sterke landen richting het Europees Kampioenschap voetbal in 2020. Duitsland eindigt mogelijk op de 11e plaats en zal in pot 2 worden geplaatst.

Nederlands Elftal in pot 1 voor EK voetbal

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 17-11-2018 12:00 | Bijgewerkt op: 17-11-2018 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het Nederlands Elftal heeft beide doelstellingen gehaald: niet degraderen uit de Nations League en groepshoofd worden bij de EK kwalificatie loting.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Amazon