Nederland bereikt finale Nations League

Nederland heeft maandag de finale van de Nations League bereikt door een punt te pakken tegen Duitsland. Door het 2-2 gelijkspel speelt Oranje de Final Four in juni 2019.

Het Nederlands Elftal heeft op Duitse wijze de koppositie in groep A1 gepakt. In Gelsenkirchen kwam het team van bondscoach Ronald Koeman al snel op een 2-0 achterstand, waardoor Frankrijk poulewinnaar zou worden. Door doelpunten in de laatste 5 minuten van de speeltijd boog Oranje de achterstand om in een gelijkspel.

In de 85e minuut scoorde Promes met een geplaatst schot. Vervolgens zette Nederland alles op alles om groepswinnaar te worden. Mede door 'het briefje van Koeman' met tactische aanwijzingen voor Van Dijk, scoorde laatstgenoemde de gelijkmaker in de 90e minuut.

Beschermde status Duitsland

Doordat de Duitsers 1 punt pakten in de laatste Nations League wedstrijd van dit seizoen, eindigden ze als 10e op de overall ranglijst van League A. Hiermee behoort Duitsland op de valreep tot de landen die in pot 1 ingedeeld worden tijdens de EK kwalificatie loting.

Nederland naar de Final Four

Het Nederlands Elftal is groepswinnaar en daarmee geplaatst voor de finales van het voetbalseizoen. Deze finaleronde gaat tussen alle 4 winnaars van League A. In juni 2019 is bekend wie zich kampioen van de eerste editie van de Nations League mag kronen.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 20-11-2018 19:15 | Bijgewerkt op: 20-11-2018 | Door: Patrick de Graaf

Reageren

Meer reacties tonen

Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Nederland heeft de Nations League finale bereikt door een punt te pakken tegen Duitsland. Door het 2-2 gelijkspel speelt Oranje de Final Four in juni 2019.