Nations League finale 2023 voorbeschouwing Nederland - Italië

Nations League-wedstrijd Nederland - Italië voor voorbeschouwing derde plaats: waar te kijken, aanvangstijd, mogelijke opstellingen. Wanneer is het? Hoe kun je ernaar kijken? Wat zijn de mogelijke opstellingen? Alles wat je moet weten over de UEFA Nations League-wedstrijd om de derde plaats tussen Nederland en Italië.

Nederland en Italië ontmoeten elkaar in de UEFA Nations League-wedstrijd om de derde plaats op zondag 18 juni.

Wanneer: zondag 18 juni (aftrap 15:00 CET)
Waar: FC Twente Stadion, Enschede
Wat: Nations League-wedstrijd om de derde plaats

De ongeslagen reeks van tien wedstrijden van Nederland in de Nations League kwam woensdag in de verlenging tot een einde in een spannende 4-2 nederlaag in de halve finale tegen Kroatië en de ploeg van Ronald Koeman moet zich nu hergroeperen op weg naar Enschede voor deze derde plaats. spel. Italië was ondertussen diepbedroefd toen een laat doelpunt van Joselu hen naar een 2-1 nederlaag tegen Spanje stuurde , waardoor hun hoop op een eerste overwinning in de Nations League ten einde kwam.

Deze twee Europese reuzen hebben elkaar zes keer eerder ontmoet in de UEFA-competitie, waarbij Italië er drie won van de twee van Nederland.

Er was niets te kiezen tussen hen in hun meest recente ontmoeting, een 1-1 gelijkspel in de Nations League in 2020 in Bergamo. Lorenzo Pellegrini zette de Italianen al vroeg op voorsprong, maar Donny van de Beek verdiende negen minuten later een deel van de buit.

Opstellingen van Nederland en Italië in de troostfinale van de Nations League 2023

Nederland: Bijlow; Dumfries, Geertruida, Van Dijk, Aké; Wieffer, F. de Jong, Simons; Malen, Gakpo, Lang.

Italië: Donnarumma; Toloi, Acerbi, Buongiorno, Dimarco; Frattesi, Cristante, Verratti; Gnonto, Retegui, Raspadori.

Vorm van Nederland en Italië richting de troostfinale van de Nations League 2023

(meest recente eerst)

Nederland: LWLLWW

Italië: LWLLWW

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 18-06-2023 14:48 | Bijgewerkt op: 18-06-2023 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Nations League-wedstrijd Nederland - Italië voor voorbeschouwing derde plaats: waar te kijken, aanvangstijd, mogelijke opstellingen.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Booking.com