Nations League finale 2023 voorbeschouwing met Kroatië

Kroatië is één van de vier finalisten van de Nations League in 2023. Kroatië, Italië, Spanje en gastland Nederland strijden in 2023 om de finale van de UEFA Nations League.

Hoe Kroatië zich kwalificeerde voor de UNL-finale

Weinigen gaven Kroatië veel hoop toen ze thuis met 3-0 werden verslagen door Oostenrijk in hun openingswedstrijd in Groep A1. De vooruitzichten werden niet veel beter door een 1-1 gelijkspel met Frankrijk in Split, maar de aanvallers van Zlatko Dalić toonden toen hun moed met twee overwinningen tegen Denemarken en een mooie 1-0 overwinning in Frankrijk. Ze hielden toen de moed in Oostenrijk om met 3-1 te zegevieren dankzij een paar cruciale goals in de laatste 21 minuten. "Uiteindelijk was de overwinning verdiend", zei aanvoerder Modrić. "Ik ben heel blij dat we in de top vier staan."

Uitslagen van Kroatië in de Nations League 2022/23

Dit zijn de uitslagen van Kroatië in de Nations League 2022/23:

  • 03/06/2022 Kroatië 0-3 Oostenrijk
  • 06/06/2022 Kroatië 1-1 Frankrijk
  • 10/06/2022 Denemarken 0-1 Kroatië
  • 13/06/2022 Frankrijk 0-1 Kroatië
  • 22/09/2022 Kroatië 2-1 Denemarken
  • 25/09/2022 Oostenrijk 1-3 Kroatië

Tactiek van Kroatië in de Nations League

Dalić voelt zich het prettigst in een 4-3-3-formatie en schakelt af en toe over naar 4-2-3-1, zij het met weinig verschil tussen de twee. De coach wisselde veel tijdens de competitiefase, hoewel hij vasthield aan een middenveldtrio van Modrić, Mateo Kovačić en Marcelo Brozović, plus Ivan Perišić aan de linkerkant. 

Elders experimenteerde Dalić terwijl hij vooraan, rechts en in de verdediging naar oplossingen zocht.

Hoofdrolspeler van Kroatië

Zelfs op 37-jarige leeftijd lijdt het weinig twijfel dat alles nog afhangt van de vorm van middenvelder Modrić. De vorstelijke aanvoerder van Kroatië behoudt nog steeds zijn magie en het vermogen om wedstrijden te dicteren, met zijn passes besprenkeld met opperste intelligentie en zijn gevoel voor het spel op een ander niveau.

Nations League finale 2023 voorbeschouwing met Kroatië

Kroatische voetballer om in de gaten te houden

Joško Gvardiol zou binnenkort een van de meest gewilde verdedigers ter wereld kunnen worden. De centrale verdediger van Leipzig is pas 20, maar zijn reacties en volwassenheid zijn al opmerkelijk, vooral als hij onder druk staat. De toekomst van Kroatië, hij is naar voren gekomen als een belangrijke pijler in het team van Dalić.

Wist je dat?

Met zijn opener tegen Oostenrijk op speeldag 6 werd Modrić de enige speler van Kroatië die meer dan één doelpunt maakte in hun huidige Nations League-campagne.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 31-12-2022 10:32 | Bijgewerkt op: 31-12-2022 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Kroatië is finalist van de Nations League in 2023. Hoe kwalificeerde Kroatië zich voor de finale? Wat is hun tactiek en wie is de hoofdrolspeler?


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

KPN