Nations League finale 2023 voorbeschouwing Kroatië - Spanje

Kroatië - Spanje Nations League finale 2023 voorbeschouwing: aftraptijd, opstellingen. Alles over de finale van de Nations League tussen Kroatië en Spanje.

Kroatië en Spanje ontmoeten elkaar in de finale van de UEFA Nations League op zondag 18 juni.

Wanneer: Zondag 18 juni (aftrap 20:45 CET)
Waar: Stadion Feijenoord 'De Kuip', Rotterdam
Wat: Nations League finale

Nations League finale 2023 voorbeschouwing Kroatië - Spanje

Kroatië bereikte woensdag hun eerste Nations League-finale dankzij een spannende 4-2 overwinning na verlenging tegen gastland Nederland, en ze keren hier terug naar Rotterdam om de eerste overwinning in hun geschiedenis veilig te stellen op een eindtoernooi. Spanje liet het ondertussen laat achter, maar versloeg Italië met 2-1 dankzij een Joselu-winnaar in de 88e minuut en hoopt een betere te doen dan in 2021, toen ze in de finale met 2-1 verloren van Frankrijk.

Deze twee landen zijn door de jaren heen zeker betrokken geweest bij een aantal vermakelijke wedstrijden. Hun eerste competitieve ontmoeting vond plaats op UEFA EURO 2012, waarbij Spanje de wedstrijd van Groep C met 1-0 won dankzij een laat doelpunt van Jesús Navas. Kroatië revanche vier jaar later op EURO 2016 door met 2-1 te zegevieren in Groep D. 

Spanje versloeg Kroatië ongelooflijk met 6-0 met een sprankelende prestatie in de Nations League in 2018, maar verloor twee maanden later met 3-2 van dezelfde tegenstanders .

Maar hun meest recente ontmoeting was misschien wel de meest memorabele, waarbij Spanje na verlenging een buitengewone wedstrijd met 5-3 won op EURO 2020. Mario Pašalić sloeg toe in blessuretijd voor Kroatië om de stand gelijk te trekken op 3-3, maar door doelpunten in de verlenging van Álvaro Morata en Mikel Oyarzabal kwam Spanje uiteindelijk als beste uit de bus.

Als de geschiedenis iets afleidt, zouden doelpunten gegarandeerd moeten zijn in deze finale.

Opstellingen van Kroatië en Spanje in de finale van de Nations League 2023

Kroatië: Livakovic; Juranovic, Sutalo, Erlic, Perisic; Modric, Brozovic, Kovacic; Pasalic, Kramaric, Ivanusec.

Spanje: Unai Simón; Navas, Le Normand, Laporte, Alba; Rodri, Ruiz; Asensio, Gavi, Pino; Morata.

Vorm van Kroatië en Spanje richting de finale van de Nations League 2023

(meest recente eerst)

Kroatië: WWDWLW

Spanje: WLWLLD

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 18-06-2023 14:58 | Bijgewerkt op: 18-06-2023 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Kroatië - Spanje Nations League finale 2023 voorbeschouwing: aftraptijd, opstellingen. Alles over de finale van de Nations League tussen Kroatië en Spanje.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Booking.com