Samenvatting Kroatië - Spanje Nations League finale 2023

In een spannende strijd om de titel heeft Spanje de UEFA Nations League gewonnen na een zinderende finale tegen Kroatië. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel zonder doelpunten, waarna de beslissing viel in de strafschoppenreeks.

Spanje versloeg Kroatië met 5-4 na strafschoppen in de Rotterdamse finale na een 0-0 gelijkspel na verlenging. Het was de eerste keer dat Spanje deze prestigieuze trofee in de wacht sleepte, en ze werden daarmee de derde verschillende winnaar in drie edities van de Nations League.

Samenvatting Kroatië - Spanje Nations League finale 2023

Sleutelmomenten in de Nations League finale 2023

De wedstrijd kende enkele belangrijke momenten die het verloop ervan beïnvloedden. In de 9e minuut raakte Fabián Ruiz van Spanje de paal met een schot, terwijl Gavi in de 12e minuut dichtbij een doelpunt kwam. De doelman van Spanje, Unai Simón, hield een kopbal van Ivan Perišić tegen in de 31e minuut. Beide teams kregen kansen, maar slaagden er niet in om het net te vinden gedurende de reguliere speeltijd.

Speler van de wedstrijd: Marcelo Brozovic (Kroatië)

Marcelo Brozovic van Kroatië werd verkozen tot de speler van de wedstrijd. Zijn niet-aflatende inzet, zowel in balbezit als daarbuiten, maakte hem een belangrijke schakel in het team. Hij wist de aanval met de verdediging te verbinden en werkte hard over het hele veld.

Reacties van verslaggevers, spelers en bondscoaches

Elvir Islamović, een verslaggever uit Kroatië, gaf aan dat het een intense strijd was tussen twee sterke teams. Hoewel Kroatië uiteindelijk verloor na strafschoppen, waren ze trots op hun prestaties. Ze hebben de finale bereikt en kunnen terugkijken op een geweldige prestatie.

Graham Hunter, een verslaggever uit Spanje, merkte op dat het 'oude' Spanje, dat eerder EURO's en een WK won, dit keer niet zo dominant speelde. Desondanks slaagden ze erin om de wedstrijd onder controle te houden en uiteindelijk te winnen dankzij de uitstekende reddingen van doelman Unai Simón.

Opstellingen van Kroatië en Spanje

Kroatië: Livaković; Juranović (Stanišić 112), Šutalo, Erlić, Perišić; Modrić, Brozović, Kovačić; Pašalić (Petković 61), Kramarić (Majer 90+1), Ivanušec (Vlašić 78).

Spanje: Unai Simon; Jesús Navas (Carvajal 97), Le Normand (Nacho 78), Laporte, Jordi Alba; Rodri, Fabián Ruiz (Merino 78); Asensio, Gavi (Olmo 87), Pino (Fati 66); Morata (Joselu 66).

Belangrijke statistieken van de finale 2023

Schoten op doel: Kroatië 4, Spanje 7
Balbezit: Kroatië 48%, Spanje 52%
Aantal overtredingen: Kroatië 17, Spanje 13
Gele kaarten: Kroatië 2, Spanje 1
Reddingen doelman: Kroatië 5, Spanje 4

  • Spanje speelde voor de tweede opeenvolgende editie in de finale van de Nations League en werd het eerste land dat meer dan eens in de beslissingswedstrijd speelde.
  • La Roja slaagde er pas voor de tweede keer in 20 Nations League-wedstrijden niet in om te scoren; voor Kroatië was het pas de tweede keer in 16 wedstrijden.
  • Spanje is succesvol geweest in vijf van hun laatste zeven beslissers op de huidige grote internationale eindtoernooien (EURO, Nations League en Wereldbeker).
  • La Roja wordt na Frankrijk het tweede team dat het EK, de Wereldbeker en de Nations League wint.
  • Bij de laatste twee WK-eindtoernooien, UEFA EURO 2020 en nu hier, heeft Kroatië acht keer extra tijd gespeeld; ze hebben er zes gewonnen - vier na strafschoppen - maar verloren de andere twee van Spanje.

Conclusie finale Nations League 2023

De finale van de Nations League 2023 tussen Kroatië en Spanje was een opwindende wedstrijd vol spanning en hoogtepunten. Spanje trok uiteindelijk aan het langste eind na een strafschoppenreeks en mocht de trofee in ontvangst nemen. Kroatië heeft echter een uitstekende prestatie geleverd en mag trots zijn op hun optreden in de finale. Met spelers zoals Marcelo Brozovic toonde Kroatië veerkracht en vastberadenheid.

De UEFA Nations League blijft een opmerkelijk evenement in het internationale voetbal, waarbij teams uit heel Europa strijden om de titel. Deze editie was een showcase van het beste voetbal en de onvoorspelbaarheid van het spel. Voetbalfans over de hele wereld werden getrakteerd op een spannende finale tussen Kroatië en Spanje.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 20-06-2023 13:20 | Bijgewerkt op: 20-06-2023 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Lees alles over de Nations League finale 2023 tussen Kroatië en Spanje. Sleutelmomenten, reacties van spelers en coaches, opstellingen en statistieken.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Independer Energie