Nations League 2022/2023: op wie kan je nu al wedden?

De Nations League die begint in juni 2022 belooft ons de eerste derby der Lage Landen sinds het WK van 1998. Nederland neemt het in groep 4 immers op tegen België. Verder in de poule komen we nog Polen tegen waar we Robert Lewandowski moeten vrezen en Wales met Gareth Bale. Ook de andere drie groepen in League A zijn bekend. De winnaars stoten door naar de Final Four die pas in juni 2023 gespeeld wordt. Gokkers wrijven zich al in de handen want de vroege weddenschappen kunnen van start gaan. 

Groep A3 is Group of Death 

Al gebombardeerd als de ‘Group of Death’ van dit toernooi, is Groep 3 die zowel bookmakers als gokkers kopzorgen baart. Als je zelf het geluk hebt te kunnen profiteren van een free bet bonus code, dan is dit de plaats waar ze te gebruken (BetCity bonussen beschreven hier ter informatie). Engeland wordt de onbetwistbare favoriet maar heeft het steeds lastig tegen Italië. Duitsland zal willen tonen wat het waard is en Hongarije gaat nu al de geschiedenisboeken in als de underdog van dit toernooi. Zal het land er deze keer wel in slagen een voetbalgrootmacht te verslaan?  

Frankrijk favoriet in groep A1 

Groep 1 is al onmiddellijk veel minder spannend al kan de clash tussen Frankrijk en Kroatië nog wel voor verrassingen zorgen. De twee stonden tegenover elkaar tijdens het jongste WK. Toen versloeg Frankrijk Kroatië en nam de beker mee naar huis. Dit is het moment voor Kroatië om revanche te nemen maar daarvoor moet ze wel sterk genoeg zijn. Het voetbalspel van de Fransen mag dan misschien niet zo boeiend zijn om naar te kijken, het niveau van deze ploeg is nog steeds heel hoog. Verder in deze poule Oostenrijk en Denemarken, niets voor de Fransen om zich druk over te maken, Al is Denemarken toch de underdog van deze groep. 

Portugal en Spanje tegenover elkaar 

In groep 2 wordt het uitkijken naar de wedstrijd Portugal-Spanje. Al is het niveau van deze landen toch ook niet meer wat het geweest is. En de stunt van Zwitserland indachtig, kan dit land nog verrassend uit de hoek komen. Tijdens het EK schakelde het in de achtste finales wereldkampioen Frankrijk uit. In de penaltyreeks miste Kylian Mbappé de beslissende strafschop voor de Fransen. In de kwartfinales stond Zwitserland tegenover Spanje. Spanje veroverde zijn plaats in de halve finale maar ook hier kwam het tot strafschoppen. Na 90 minuten en verlengingen stond het 1-1. De Zwitsers zijn dus niet te onderschatten. 

En wat met Nederland? 

In onze eigenste groep 4 zal Nederland het niet makkelijk krijgen maar toplanden als Italië, Duitsland of Frankrijk zitten er niet bij. Dat biedt mogelijkheden. België is favoriet in deze groep en staat nog steeds bovenaan in de wereldranglijst. Nederland staat op de tiende plaats, gevolgd door Wales (19) en Polen (27). De Belgen laten het regelmatig afweten op beslissende momenten in grote toernooien dus in deze groep maakt Nederland kans om door te stoten. 

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 31-12-2021 09:05 | Bijgewerkt op: 31-12-2021 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De Nations League die begint in juni 2022 belooft ons de eerste derby der Lage Landen sinds het WK 1998. Nederland neemt het in groep 4 op tegen België.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

KPN