Maakt Nederland kans op het winnen van de Nations League?

Nederland heeft in 2023 het geluk dat we de Nations League Final Four mogen organiseren. De kans is groot dat dit kleine toernooi van 14 tot 18 juni plaatsvindt volgend jaar, al moeten deze data nog goedgekeurd worden door de UEFA Executive Committee. Opnieuw doen dit jaar de vier groepswinnaars van de Nations League A mee, waar dus ook Nederland onder valt. De ander deelnemers zijn Kroatië, Spanje en Italië, die respectievelijk de groepen A1, A2 en A3 wonnen. Oranje was juist de sterkste in groep A4. De Nations League finales bestaan uit vier wedstrijden: de twee halve finales, de wedstrijd voor de derde plek en de daadwerkelijke finale.

Denk je dat Nederland wint? Check op premium-promo-code.nl of je een bonuscode kunt gebruiken voordat je weddenschap plaatst. Lees ook dit artikel door om erachter te komen hoe groot de kans is dat Oranje daadwerkelijk de Nations League Final Four in de wacht sleept!

Kroatië

Vier jaar geleden stond Kroatië ineens in de finale van het WK, wat eigenlijk niemand had verwacht. Ook in de Nations League wist het land dit jaar te verassen door zich te kwalificeren ten koste van Denemarken en Frankrijk. Het verloor de eerste wedstrijd van Oostenrijk en speelde vervolgens gelijk tegen Frankrijk, maar daarna won Kroatië elke wedstrijd. Of het kans maakt om de Nations League Final Four te winnen, is echter maar de vraag.

Spanje

Spanje deed in 2021 al mee aan de finales van de Nations League en werd toen tweede nadat het in de finale met 2-1 verloor van Frankrijk. Volgend jaar doet het land een nieuwe poging om toch nog dit toernooi in de wacht te slepen. Dit mag het proberen nadat het in groep 2 van de Nations League A Portugal net voorbleef. In de beslissende wedstrijd scoorde Morata namelijk in de 88e minuut de winnende treffer waardoor Spanje zich kwalificeerde in plaats van Portugal. Kans op de eindzege maakt het land zeker!

Italië

Italië wist zich tegen alle verwachtingen in niet te kwalificeren voor het WK 2022 nadat het land eerst de finale van het EK 2020 won. Het land was dan ook gebrand op wraak, wat in de Nations League lukte. Het werd namelijk eerste in een poule met Hongarije, Duisland en Engeland. Italië wil nu ook de finales winnen natuurlijk. Dat wordt misschien lastig, maar kans maakt het land natuurlijk altijd!

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 31-10-2022 19:43 | Bijgewerkt op: 31-10-2022 | Door: Patrick de Graaf

Reageren

Meer reacties tonen

Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Nederland heeft in 2023 het geluk dat het de Nations League Final Four mag organiseren. De kans is groot dat dit toernooi van 14 tot 18 juni plaatsvindt.