Italië, Polen en Portugal willen Nations League finale

Italië, Polen en Portugal zijn geïnteresseerd in het organiseren van de Nations League Finals die gespeeld gaan worden in juni 2019.

De finales van de nieuwe landencompetitie worden gespeeld door de 4 winnaars van de groepen in League A. Deze finalewedstrijden worden ook wel de Final Four genoemd en vormen de kroon op het voetbalseizoen.

Italië, Polen en Portugal willen Nations League finale

De finales worden in principe gehouden worden door één van de groepswinnaars van de hoogste League. Aangezien de drie kandidaten allen uitkomen in groep A3, zal de groepswinnaar in december 2018 als gastland aangewezen worden.

De deadline voor Europese landen om hun interesse kenbaar te maken aan de UEFA liep af op vrijdag 9 maart 2018. Op deze dag hebben Italië, Portugal en Polen zich dus officiëel gemeld bij de voetbalbond. 

De Italiaanse Footbal Association (FIGC), Poolse Football Federation (PZPN) en de Portugese Football Federation (FPF) hebben nu tot 31 augustus 2018 om te voldoen aan de voorwaarden en om hun dossier in te dienen.

De Final Four bevat 4 groepswinnaars die halve finales spelen op 5 en 6 juni 2019. De troostfinale en de finale zijn op 9 juni 2019.

De troostfinale en finale zullen plaatsvinden in twee verschillende stadions met een capaciteit van ten minste 30.000 zitplaatsen. De UEFA streeft ernaar dat de stadions in dezelfde speelstad staan, of maximaal 150km uit elkaar liggen. De speelsteden worden tegelijk met het bieddossier ingediend.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 09-03-2018 19:30 | Bijgewerkt op: 09-03-2018 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Italië, Polen en Portugal zijn geïnteresseerd in de Nations League Finals in juni 2019. In december 2018 kiest de UEFA het gastland.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.