Voetbal bij Ziggo Sport

Italie Polen en Portugal willen de Nations League Final Four organiseren

Italië, Polen en Portugal zijn geïnteresseerd in het organiseren van de Nations League Finals die gespeeld gaan worden in juni 2019.

De finales van de nieuwe landencompetitie worden gespeeld door de 4 winnaars van de groepen in League A. Deze finalewedstrijden worden ook wel de Final Four genoemd en vormen de kroon op het voetbalseizoen.

De finales worden in principe gehouden worden door één van de groepswinnaars van de hoogste League. Aangezien de drie kandidaten allen uitkomen in groep A3, zal de groepswinnaar in december 2018 als gastland aangewezen worden.

De deadline voor Europese landen om hun interesse kenbaar te maken aan de UEFA liep af op vrijdag 9 maart 2018. Op deze dag hebben Italië, Portugal en Polen zich dus officiëel gemeld bij de voetbalbond. 

De Italiaanse Footbal Association (FIGC), Poolse Football Federation (PZPN) en de Portugese Football Federation (FPF) hebben nu tot 31 augustus 2018 om te voldoen aan de voorwaarden en om hun dossier in te dienen.

De Final Four bevat 4 groepswinnaars die halve finales spelen op 5 en 6 juni 2019. De troostfinale en de finale zijn op 9 juni 2019.

De troostfinale en finale zullen plaatsvinden in twee verschillende stadions met een capaciteit van ten minste 30.000 zitplaatsen. De UEFA streeft ernaar dat de stadions in dezelfde speelstad staan, of maximaal 150km uit elkaar liggen. De speelsteden worden tegelijk met het bieddossier ingediend.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 09-03-2018 19:30 | Bijgewerkt op: 09-03-2018 | Door: Patrick

Reageer op 'Italie Polen en Portugal willen de Nations League Final Four organiseren'


Meer reacties tonen


Deel 'Italie Polen en Portugal willen de Nations League Final Four organiseren'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Italië, Polen en Portugal zijn geïnteresseerd in de Nations League Finals, die gespeeld gaan worden in juni 2019. In december 2018 kiest de UEFA het gastland.

Bet365