Indeling Nations League is ongunstig voor Nederland

De Nations League trapt af in september 2018, waarbij de 55 leden van de UEFA verdeeld worden over 4 league's. Deze verdeling geschiedt op basis van de ranglijst zoals deze op 15 november 2016 is. Hoe is de verdeling op basis van de huidige ranglijst? In welke league zal het Nederlands Elftal spelen?

De 55 landen worden verdeeld in vier league's: A, B, C en D, afhankelijk van hun positie op de UEFA National Team Coefficient Rankings op 15 november 2016. Dit is dus na de Europese kwalificatiewedstrijden voor het WK 2018 in Rusland

  • League A bestaat uit 12 landen
  • League B bestaat uit 12 landen
  • League C bestaat uit 15 landen
  • League D bestaat uit 16 landen

Promotie en degradatie tussen de league's is mogelijk. Op basis van de huidige ranglijst worden de 55 landen als volgt verdeeld:

League A: Duitsland, Frankrijk, België, Portugal, Zwitserland, Spanje, Engeland, Italië, Kroatië, Polen, Ierland en Oekraïne.

League B: Nederland, Rusland, IJsland, Hongarije, Wales, Bosnië en Herzegovina, Zweden, Griekenland, Slowakije, Oostenrijk, Israël en Slovenië.

League C: Noord-Ierland, Roemenië, Tsjechië, Turkeije, Albanië, Denemarken, Montenegro, Servië, Bulgarije, Schotland, Noorwegen, Litouwen, Azerbeidzjan, Cyprus en Finland.

League D: Estland, Wit-Rusland, Georgië, Armenië, Letland, Faroër Eilanden, Kazachstan, Moldavië, Luxemburg, Macedonië, Kosovo, Liechtenstein, Malta, Andorra, San Marino en Gibraltar.

Bovenstaande indeling is dus niet de officiële indeling voor de Nations League. Opvallend is dat Nederland slechts in league B ingedeeld zou worden. Door deze nieuwe competitie maken België, Zwitserland, Kroatië, Polen, Ierland en Oekraïne kans op hun eerste grote voetbalprijs als land. Aangezien één land per league zich kwalificeert voor het EK 2020, is er ook een klein voetballand uit league D vertegenwoordigd op het Europese hoofdtoernooi.

Indeling Nations League is op dit moment ongunstig voor Nederland

De uitslagen van de Nations League staan ook op VoetbalUitslagen.com.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 29-01-2017 17:00 | Bijgewerkt op: 29-01-2017 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De Nations League trapt af in september 2018, met 55 landen in 4 league's. In welke league zou Nederland ingedeeld worden volgens de huidige stand?


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.