Goksponsoring in de Eredivisie: wat levert het op?

In de Eredivisie zijn er veel clubs die samenwerken met gokbedrijven. Negen clubs lopen met reclame van TOTO op het shirt. Het is een onderdeel van de Nederlandse Loterij en in handen van de Nederlandse staat. Drie clubs hebben een deal met BetCity, twee clubs hebben een deal met GGPoker en twee andere clubs hebben een deal met het nieuwe online casino van Unibet. Het inzetten op voetbalwedstrijden is erg populair. Sinds dat de Wet Kansspelen op afstand in oktober weg is gegaan, is het legaal om online te gokken. Het reclame maken voor deze kansspelen is ook legaal. Wat levert goksponsoring in de Eredivisie nu eigenlijk op? We vertellen het hier. 

Een breder publiek bereiken 

Het sponsoren van projecten, maatschappelijke doelen, programma’s, organisaties en personen door gokbedrijven zorgt ervoor dat ze meer zichtbaar zijn. Jongeren worden hiermee vooral bereikt omdat ze een groot onderdeel zijn van dit publiek. Promotie van gokbedrijven op voetbaltenues is belangrijk voor de marketingmachine van gokbedrijven. Er wordt een breder publiek bereikt en er komt veel naamsbekendheid voor de gokbedrijven om geld in te zetten op voetbalwedstrijden. Ben je samen met vrienden een voetbalwedstrijd aan het kijken? Het maakt de wedstrijd extra spannend wanneer jullie allemaal geld hebben ingezet. 

Populariteit stijgt steeds meer 

De gokbedrijven zijn steeds meer zichtbaar in de Eredivisie op de shirts, maar ook in rust van de wedstrijden. De reclames van gokbedrijven worden getoond op televisie, radio en op het internet. In de reclames van gokbedrijven zijn veel populaire bekende Nederlanders en oud-voetballers te zien. De populariteit stijgt vooral bij jongeren steeds meer. Er zijn daarbij jaarlijks vele wedstrijden op televisie en het wordt over de hele wereld gespeeld. Kies daarom verschillende wedstrijden die je het meest interessant vindt. 

Naamsbekendheid en trouwe spelers 

De goksponsoring in de Eredivisie zorgt ervoor dat er steeds meer naamsbekendheid wordt gegeneerd. Heb je een fijne ervaring gehad met een bepaalde aanbieder? De kans is dan groot dat je een volgende keer ook bij deze aanbieder weer gaat spelen. Veel mensen vinden het leuk om bezig te zijn met voetbalwedstrijden en vooraf te bedenken hoe veel de stand gaat worden. Verdiep je in de verschillende mogelijkheden die gokbedrijven aanbieden. Wil je gewoon gokken welk team gaat winnen en wat de eindstand wordt? Of maak je het nog spannender en probeer je te gokken welke speler als eerste scoort, een kaart krijgt of gewisseld wordt? 

Goksponsoring in de Eredivisie zorgt ervoor dat gokbedrijven bij de doelgroep bekender worden. De voetbalfans kunnen geld inzetten op hun favoriete clubs en proberen te raden wat er gaat gebeuren op het veld.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 17-10-2022 19:20 | Bijgewerkt op: 17-10-2022 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!In de Eredivisie zijn er veel clubs die samenwerken met gokbedrijven. Wat levert goksponsoring in de Eredivisie nu eigenlijk op?


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Voetbal bij Ziggo Sport