Frankrijk wint Nations League 2020/2021, Spanje tweede

Frankrijk wint de Nations League 2020/21 door de finale met 1-2 te winnen van Spanje. Een paar uur eerder won Italië de troostfinale met dezelfde cijfers van België.

In de 64e minuut kwamen de Spanjaarden nog wel op voorsprong door een doelpunt van M. Oyarzabal, maar twee minuten later scoorde Frankrijk al de gelijkmaker. K. Benzema schoot de bal van de hoek van de zestienmeter boven in de kruising van de verre hoek.

10 minuten voor tijd besliste K. Mbappe de wedstrijd door vanuit buitenspel te scoren. De steraanvaller kwam oog in oog met doelman Simon te staan en wist het net te vinden na een prachtige schaar.

Alhoewel iedereen dacht aan buitenspel, werd het doelpunt van Mbappe toch goedgekeurd door de scheidsrechter en de VAR. Spaanse verdediger Garcia raakte onderweg de bal heel licht, waardoor er volgens de leidsmannen een nieuwe situatie ontstond en van buitenspel geen sprake meer was.

Frankrijk wint Nations League 2020/21, Spanje tweede, Italië derde en België vierde

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 10-10-2021 22:44 | Bijgewerkt op: 10-10-2021 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Frankrijk wint Nations League 2020/2021. Spanje verloor de finale en werd tweede. Italië won de troostfinale en werd derde, en België werd dus vierde.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Gratis e-Boekhouden.nl