Enschede of Rotterdam krijgt finale Nations League 2023

Enschede of Rotterdam organiseert mogelijk de finale van de Nations League in 2023. Mocht Nederland groepswinnaar worden, dan maken De Grolsch Veste en De Kuip veel kans op de finalwedstrijden.

Momenteel staat Oranje er goed voor in groep A4, met 10 punten uit 4 wedstrijden. Met nog twee duels te gaan, is het gat met België 3 punten. Nederland en de Rode Duivels treffen elkaar ook nog eens in deze laatste wedstrijden, dus Oranje heeft alles zelf in de hand.

Mocht het Nederlands Elftal groepswinnaar worden in League A4, dan is de kans groot dat Nederland de Final Four mag organiseren. Alle landen uit A4 hebben zich namelijk kandidaat gesteld bij de UEFA, en de regel is dat één van de groepswinnaars van Leauge A de finalewedstrijden mag organiseren.

De beschikbaarheid en de eisen vanuit de UEFA spelen een rol bij de selectie van het stadion. De Johan Cruijff Arena en het Philips Stadion zitten in die periode vol met concerten. De Kuip en De Grolsch Veste zijn de overige twee gegadigden die voldoen aan de voorwaarden, waarbij het stadion in Enschede de modernste is.

De finales worden gespeeld van 14 t/m 18 juni 2023.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 18-06-2022 08:17 | Bijgewerkt op: 18-06-2022 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


1 reacties op 'Enschede of Rotterdam krijgt finale Nations League 2023'

Familie M. Muis

Mijn zwager is binnenkort jarig en is een enorme fan van voetbal. Ik zou heel graag hem willen verrassen met 2 kaarten voor een van de wedstrijden op 14 of 15 juni 2023

Geplaatst op 26-09-2022 om 10:34

Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Enschede of Rotterdam organiseert de finale van de Nations League 2023. Mocht Nederland groepswinnaar worden, dan maken de Grolsch Veste en de Kuip kans.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.