Engeland wint de troostfinale van Zwitserland en wordt 3e

De troostfinale tussen Zwitserland en Engeland is na penalty's gewonnen door Engeland. De Engelsen zijn hiermee 3e geworden in het eerste seizoen van de Nations League.

De stand op het scorebord na 90 minuten en na de extra tijd stond gelijk aan de beginstand: 0-0. Engeland raakte maar liefst 3 maal het houtwerk, maar wist dus uiteindelijk niet tot scoren te komen. Een paar minuten voor tijd werd een doelpunt van Engeland door de VAR afgekeurd vanwege een overtreding.

Engeland wint na strafschoppen in troostfinale Nations League

Scoreverloop penalty's

0-1 Harry Maguire
1-1 Steven Zuber
1-2 Ross Barkley
2-2 Granit Zhaka
2-3 Jadon Sancho
3-3 Manuel Akanji
3-4 Raheem Sterling
4-4 Kevin Mbabu
4-5 Jordan Pickford
5-5 Fabian Schar
5-6 Eric Dier
Josip Drmic mist de penalty

Prijzengeld

Engeland ontvangt door de 3e plaats €3.500.00 aan prijzengeld extra, terwijl Zwitserland €2.500.000 ontvangt voor de 4e plaats.

De troostfinale begon om 15:00 uur en stond onder leiding van scheidsrechter Ovidiu Alin Hategan.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 09-06-2019 17:45 | Bijgewerkt op: 09-06-2019 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Engeland wordt 3e van de Nations League door na penalty's af te rekenen met Zwitserland. Na 5 rake strafschoppen miste Josip Drmic voor de Zwitsers.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.