5G van Vodafone

Doelstelling Nederlands Elftal in Nations League 2018

Het Nederlands Elftal speelt komende week tegen Frankrijk en Duitsland in de Nations League. Oranje staat op de 2e plaats en wil een tweetal doelstellingen behalen: niet degraderen en groepshoofd worden voor de EK loting.

Niet degraderen

Nederland zit met Duitsland en Frankrijk in groep A1, waarvan de nummer 3 degradeert. Op dit moment staan de Duitsers onderaan en zullen mogelijk degraderen naar League B. Frankrijk staat bovenaan in de poule en zal waarschijnlijk poulewinnaar worden. Doelstelling van de Nederlanders is om niet te degraderen, iets wat vooraf niet haalbaar leek.

Beschermde status voor EK kwalificatie

Via de Nations League kunnen landen zich kwalificeren voor het Europees Kampioenschap voetbal in 2020. De kampioen van elke League ontvangt een ticket. De 10 beste landen in League A genieten bij de loting voor de indeling van de kwalificatiepoules een beschermde status. Hierdoor is het Nederlands Elftal mogelijk groepshoofd en treft het op papier minder sterke tegenstanders. Oranje staat momenteel op plek 8.

Lees alle nieuws »
Gepubliceerd op: 13-11-2018 09:00 | Bijgewerkt op: 13-11-2018 | Door: Patrick

Reageer op 'Doelstelling Nederlands Elftal in Nations League 2018'


Meer reacties tonen


Deel 'Doelstelling Nederlands Elftal in Nations League 2018'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Het Nederlands Elftal speelt tegen Frankrijk en Duitsland. Oranje heeft twee doelstellingen: niet degraderen en de beschermde status veiligspelen.

5G van Vodafone