Dit zijn de tegenstanders van Oranje na het EK, en hun kansen

Momenteel is het Nederlands Elftal nog druk bezig met het Europees Kampioenschap voetbal, maar we kijken nu alweer vooruit naar het volgende toernooi: de Nations League. Het seizoen 2024/2025 staat binnenkort voor de deur en uit de loting blijkt dat Oranje het in de poulefase op zal nemen tegen Duitsland, Hongarije en Bosnië en Herzegovina. In september 2024 begint de vierde editie van de Nations League. De organisatie heeft de opzet iets gewijzigd. Hoe zullen de kansen liggen voor het Nederlands Elftal?

Dit zijn de tegenstanders van Oranje na het EK, en hun kansen

Drie tegenstanders van het Nederlands Elftal, hoe kansrijk zijn zij?

De lotingen van de Nations League werden in Parijs gehouden en zijn inmiddels achter de rug. Voor het Europees Kampioenschap aan, was Koeman nog in Parijs aanwezig, namens de KNVB. Oranje haalde in de vorige editie de zogenaamde Final Four en om deze reden kreeg Nederland een plek in League A, divisie 3. Spanje, Kroatië en Italië kregen eenzelfde plaats en dus zal Nederland niet tegen deze landen spelen.

Inmiddels is duidelijk dat Nederland zal spelen tegen Duitsland, Hongarije en Bosnië en Herzegovina. De speelsteden zijn inmiddels ook bekend. Na de loting reageerde de bondscoach positief. Hij stelt dat het “slechter had gekund”, en vindt de groep “zeker interessant.” Wel is Koeman realistisch. Zo vindt hij dat een land als Hongarije niet voor niets in Divisie A is opgenomen. De laatste jaren doet het land het goed. Ook de opzet zal veranderen. Zo komen er eerst nog kwartfinales na de poulefase. Het oprichten van de Nations League was volgens Koeman “een geweldig idee.” Maar hoe kansrijk zijn onze tegenstanders?

Hongarije maakt goede indruk

Koeman wijst erop dat de wedstrijd tegen Hongarije zeker geen makkie zal worden. De laatste keer dat Nederland tegen Hongarije speelde, was op het WK van 2014. Oranje deed het toen goed en veegde in de Johan Cruijff ArenA het land zonder al te veel moeite van het scorebord. Het werd 8-1, mede door drie goals van Van Persie. Nederland en Hongarije speelden 17 keer tegen elkaar. 10 keer ging de winst naar het Nederlands Elftal. Twee keer werd het gelijk en vijf keer wonnen de Hongaren. Maar er is in de afgelopen jaren flink wat veranderd binnen het Hongaarse team. De afgelopen jaren speelt Hongarije geweldig en werd het tweede van de poule, net achter Italië.

Duitsland – Nederland wordt klassieker

Natuurlijk kijken we weer erg uit naar de klassieker: Nederland-Duitsland. De laatste keer dat de twee landen tegen elkaar speelden, was in 2022. Beide teams speelden toen een oefeninterland in de Johan Cruijff ArenA. Nederland kreeg nog voor de rust een achterstand te verwerken. Toch wist in de tweede helft Steven Bergwijn de gelijkmaker te maken. Het is ook niet voor het eerst dat Nederland en Duitsland het tegen elkaar opnemen in de poule. Dat was bij de eerste editie van de Nations League ook zo. Ook toen was Koeman bondscoach en wist Oranje een 2-0 zege te boeken. De andere wedstrijd eindigde in 2-2. We hebben dus zeker een kans tegen “die Mannschaft.”

Bosnië en Herzegovina

Bosnië en Herzegovina is dit jaar de underdog in de poule. Van Duitsland en Hongarije weten we veel meer. Het kwam ook niet vaak tot een treffen tussen Oranje en Bosnië en Herzegovina. Het Nederlands Elftal speelde maar twee keer eerder tegen het land. Dat gebeurde beide keren in de tweede editie van de Nations League. Nederland wist geen doelpunten te scoren in 2020, maar toen de ‘return’ werd gehouden in de Johan Cruijff ArenA, liet Nederland zien dat het de betere ploeg was. Dankzij twee treffers van Georginio Wijnaldum en één goal van Memphis Depay werd het 2-1. Het land promoveerde in de afgelopen editie naar de Divisie A. Dat betekent dat de ploeg net als de Hongaarse ploeg flink aan de weg heeft getimmerd.

Wedden op de Nations League

Nu je alle informatie hebt over de tegenstanders van het Nederlands Elftal in de poulefase, kun je voor het begin van de Nations League weer een weddenschap afleggen. Door te wedden op voetbal (wat een vorm van gokken is), kun je het toernooi een stuk spannender maken. Daarom kun je onder meer gokken zonder cruks, zodat je meer privacy hebt tijdens het wedden op voetbaltoernooien.

Bij het wedden is het goed om te weten wat de tegenstanders in het verleden hebben gedaan, maar het is uiteraard geen garantie voor de toekomst. Dat de wedstrijd tegen Duitsland interessant zal worden, staat buiten kijf. Maar ook Bosnië en Herzegovina en Hongarije zijn niet voor niets in Divisie A beland. Om deze reden verwachten we zeker een spannende poulefase. Het toernooi kent nu ook een kwartfinale, en dus zijn er extra kansen om de winst binnen te slepen bij de online bookmakers. De poulewinnaars en de nummers twee stormen door naar de kwartfinale. De vier winnaars van de kwartfinale spelen vervolgens om de beker bij de Final Four.

Voor de derde in de poule wordt het spannend, met een promotie/degradatiewedstrijd tegen een land dat als tweede eindigde in Divisie B. De nummer vier gaat direct een niveau omlaag. Ook hier kun je op wedden bij de bookmakers.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 20-06-2024 11:15 | Bijgewerkt op: 20-06-2024 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Momenteel is Nederland nog druk bezig met het EK voetbal, maar we kijken nu alweer vooruit naar het volgende toernooi: de Nations League.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.