Deze landen degraderen en promoveren in de Nations League

Er moeten nog wat wedstrijden worden gespeeld binnen de Nations League. Toch weten sommige landen al of ze degraderen of promoveren. De groepsfase van de Nations League voor het seizoen 2022 is inmiddels voorbij. We weten nu precies welke landen promoveren of juist een stapje terug moeten doen door een degradatie. Ook de finalisten zijn bevestigd.

Deze landen degraderen en promoveren in de Nations League

Welke teams promoveren en plaatsen zich voor de finale?

Nederland, Spanje, Kroatië en Italië hebben zich geplaatst voor de finale van de Nations League. Deze finale wordt gespeeld in 2023. Spanje won in de laatste 2 minuten op een spectaculaire wijze van Portugal. Daarmee krijgt Spanje een plaats bij de laatste 4.

Op zijn beurt weet Italië in Boedapest te winnen van Hongarije. De Italianen mogen 2 goals noteren en zijn daarmee zeker van een plaats in de Nations League finale van volgend jaar.

Ook Nederland is groepswinnaar van de poule en komt daarmee ook aan start in de finalewedstrijden. Evenals Kroatië. Zij bevestigden hun plek in de finale met een 3-1 overwinning op Oostenrijk.

Daarnaast schuift er ook heel wat tussen de divisies en de groepen, een overzicht na de reeds gespeelde matchen:

Divisie A

Finalisten: Nederland, Spanje, Kroatië en Italië

Degradatie naar B: Engeland, Wales

Divisie B

Promotie naar A:  Bosnië en Herzegovina

Degradatie naar C: Rusland

Divisie C

Promotie naar B: Turkije, Griekenland, Kazachstan, Georgië

Degradatie naar D (kwalificatietoernooi): Litouwen, Belarus, Gibraltar

Divisie D

Promotie naar Divisie C: Estland

Wat zijn de spelregels van de Nations League

De deelnemende landen zijn ingedeeld in 4 niveaus. Dat gebeurt op basis van hun huidige positie op de UEFA ranglijst. Elk niveau is verdeeld in 4 competities. Dit zijn poule A, B, C en D. Allen bestaan ze uit 3 of 4 teams. De teams spelen zowel thuis en uit tegen elkaar. Het team dat bovenaan eindigt in elke groep promoveert naar een hogere divisie.

Het team dat onderaan eindigt in elke groep degradeert naar een lagere divisie. Met uitsluiting van een degradatie in de laagste divisie (D). De 4 teams die hun groep in poule A winnen, plaatsen zich voor de halve finales, de play off of de finales. Tijdens de finale wordt de winnaar van de Nations League bepaalt. Eén van de 4 teams is de gastheer namelijk: Nederland!

Wil je wedden op de halve finales van de Nations League? Doe dit dan bij één van de beste online wedden sites. Je vindt ze overzichtelijk bij elkaar op de website van bet sites vergelijker: bet-sites.nl.

Wanneer en waar wordt de finale gespeeld?

De finales van de Nations League laten nog even op zich wachten. Ze vinden plaats in juni 2023. De finale wordt gespeeld met de 4 groepswinnaars uit League A. De finale bestaat uit 4 wedstrijden. Dit zijn 2 halve finales, een play-off om de 3e plaats en de finale zelf. De halve finales van de Nations League worden gespeeld op 14 en 15 juni 2023.

De winnaars van deze 2 wedstrijden gaan door naar de finale. De verliezers strijden in de play-offs om de derde plaats en de bronzen medaille. De play-off voor de 3e plaats en de finale vinden plaats op 18 juni 2023. De locatie van de finales is nog niet bekend.

Traditioneel wordt het gastland gekozen uit één van de 4 finaleplaatsen. De wedstrijden in de Nations League finale vinden plaats op twee locaties. Vaak worden ze gespeeld in verschillende steden. Zoals bijvoorbeeld Rotterdam en Amsterdam of Eindhoven.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 13-11-2022 08:37 | Bijgewerkt op: 13-11-2022 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Er moeten nog wat wedstrijden worden gespeeld binnen de Nations League. Toch weten sommige landen al of ze degraderen of promoveren.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.