Nations League is een nieuwe voetbalcompetitie voor landen

De Nations League is een nieuwe voetbalcompetitie voor landenteams. De eerste Nations League-wedstrijden worden gespeeld van september tot november 2018.

De gedachte achter de Nations League is om de vriendschappelijke interlands te vervangen. Deze vriendschappelijke wedstrijden waren niet echt interessant voor landen, coaches, spelers en supporters. Door de Nations League hoopt de UEFA het belang van het nationale voetbalteam te vergroten en een betere balans te creëren tussen club- en landenteams. De voetbalkalender is beter gevuld en ook spelers hebben meer structuur in hun wedstrijdschema, waardoor het minder inspanning van hen vergt.

Daarnaast kunnen landen op deze manier voetballen tegen landen van hun eigen niveau en eindelijks zelfs eens een interlandwedstrijd winnen.

Uiteraard levert een vast wedstrijdschema meer inkomen uit tv-rechten op, aangezien de interlandwedstrijden nu vallen onder de verantwoordelijkheid van de UEFA.

De Nations League bestaat uit 4 divisies: A, B, C en D. Hierbij is League A de hoogste divisie en League D de laagste. Elke League bestaat vervolgens weer uit 4 groepen. Bij de start van de Nations League worden de landen ingedeeld op basis van de FIFA ranking per 15 november 2017.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 28-12-2016 13:30 | Bijgewerkt op: 28-12-2016 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De Nations League is een nieuwe voetbalcompetitie voor landenteams. De eerste Nations League-wedstrijden worden gespeeld van september tot november 2018.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

Amazon