Afscheidswedstrijd Sneijder tegen Peru

Het Nederlands Elftal speelt vanavond tegen Peru, als voorbereiding op de Nations League. Wesley Sneijder neemt als 134-voudig recordinternational afscheid in deze oefeninterland.

Bondscoach Ronald Koeman heeft Sneijder begin dit jaar laten weten dat er in de toekomst geen plek meer voor hem is in de selectie. Vanwege het aantal voetbalwedstrijden die Sneijder voor Oranje heeft gespeeld, krijgt hij zijn eigen afscheidswedstrijd én is hij aanvoerder. Sneijder speelt momenteel nog wel voor een club uit Qatar.

De international heeft een bijzondere staat van dienst, zowel in het clubvoetbal als in het nationale elftal. Mede daarom zijn veel grote namen te vinden als gasten op de tribune. Zelfs UEFA-voorzitter Gianni Infantino is aanwezig in Amsterdam.

Nederland - Peru begint om 20:45 uur en wordt gespeeld in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

De wedstrijd tegen Peru staat in het teken van het afscheid, maar geldt ook als voorbereiding op de eerste Nations League-wedstrijd tegen Frankrijk. Op zondag 9 september om 20:45 uur wordt er afgetrapt in Parijs.

Lees alle nieuws »

Gepubliceerd op: 06-09-2018 18:00 | Bijgewerkt op: 06-09-2018 | Door: Patrick de Graaf


Reageren


Meer reacties tonen


Delen

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!Sneijder neemt afscheid van Oranje en is aanvoerder in de oefeninterland tegen Peru. De wedstrijd is de voorbereiding op de wedstrijd tegen Frankrijk.


Over de auteur

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet.

KPN