Bet365

Nations League topscorer: Kylian Mbappé met 2 doelpunten

De Nations League topscorer van de finales ontvangt de nieuwe Alipay Top Scorer Trophy. De beste scherpschutter van de finaleronde ontvangt de nieuw ontworpen bokaal.

De topscorer van de Nations League is de voetballer die de meeste doelpunten en assists heeft in de twee finalewedstrijden. Ook het aantal speelminuten telt mee voor de ranglijst.

Kylian Mbappé is de Nations League topscorer
Kylian Mbappé is de Nations League topscorer

Topscorer Nations League 2020/21

Kylian Mbappé is topscorer van de Nations League 2020/21. Hij leidde Frankrijk met twee doelpunten en twee assists naar het kampioenschap.

  1. Kylian Mbappé (2 doelpunten, 2 assists)
  2. Ferran Torres (2 doelpunten)
  3. Karim Benzema (2 doelpunten)

Topscorer Nations League 2018/19

De topscorer van de Nations League finale 2018/19 is Cristiano Ronaldo na zijn hattrick tegen Zwitserland in de eerste halve finale.

  1. Cristiano Ronaldo (3 doelpunten)
  2. Goncalo Guedes (1 doelpunt)
  3. Marcus Rashford (1 doelpunt)

Chinees design van de Alipay Trophy

De Alipay Trophy is ontwikkeld volgens het design van Chinese calligrafie en digitale technologie. De beker voor de topscorer is geïnspireerd door het eerste karakter van sponsor Alipay: 支. In het Chinees betekent dit 'betaling', maar ook 'support'. Geschreven in een elegante 'small seal' lettertype, dan lijkt het teken ook op een spits die klaar staat om te schieten.

De trofee voor de topscorer van de Nations League bevat dus elementen uit de traditionele Chinese cultuur, digitale technologie en de voetbalsport. De voetballer is uitgebeeld op blote voeten, wat de originele schoonheid en kracht van de sport moet oproepen. Iedereen kan het spel spelen, mits ze een bal en passie hebben.

Nations League topscorer beker
Nations League topscorer beker

Alipay betaaldienst

De Alipay Trophy is vernoemd naar de sponsor van de UEFA Nations League. In 2004 werd Alipay opgericht als een dienst om het vertrouwen tussen online kopers en verkopers te verbeteren. Vandaag de dag is de dienst een groot erkend betaalplatform met de meest gebruikte mobiele app (naast social media apps).

Beker voor de Nations League winnaar

De Nations League beker weegt 7,5kg en is 71cm groot. De beker is een vlag met de kleuren van alle landen, die elegant rondom de vlaggenstok gewikkeld is.

Nations League topscorer veel gestelde vragen (FAQ)

Wie is topscorer van Nations League seizoen 2020/21?

Fransman Kylian Mbappé is topscorer van de finales van Nations League seizoen 2020/21.

Wie is topscorer van Nations League seizoen 2018/19?

Portugees Cristiano Ronaldo is topscorer van de finales van Nations League seizoen 2018/19.

Wat krijgt de topscorer van de Nations League?

De topscorer van de Nations League krijgt de Alipay Trophy, een beker van 7,5kg en 71cm.

Datum gepubliceerd: | Datum bijgewerkt: 02-10-2022 | Auteur:

Reageer op 'Nations League topscorer wint Alipay Trophy'


Meer reacties tonen


Deel 'Nations League topscorer wint Alipay Trophy'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!De Nations League topscorer van de finales ontvangt de Alipay Top Scorer Trophy. De topscorer van de finaleronde van seizoen 2020/22 is Fransman Kylian Mbappé.


Over de auteur van 'Nations League topscorer wint Alipay Trophy'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Ik voetbal zelf al meer dan 25 jaar en volg het dagelijkse nieuws op de voet. Mijn hobby's zijn o.a. voetballen, hardlopen en het bijhouden van diverse websites, naast mijn baan als financieel professional.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate.

Bet365