Nations League topscorer

De Nations League topscorer van de finales ontvangt de nieuwe Alipay Top Scorer Trophy. De beste scherpschutter van de finaleronde ontvangt de nieuw ontworpen bokaal.

De topscorer van de Nations League finale 2018/19 is Cristiano Ronaldo na zijn hattrick tegen Zwitserland in de eerste halve finale.

  1. Cristiano Ronaldo (3 doelpunten)
  2. Goncalo Guedes (1 doelpunt)
  3. Marcus Rashford (1 doelpunt)

Nations League topscorer beker

Chinees design

De Alipay Trophy is ontwikkeld volgens het design van Chinese calligrafie en digitale technologie. De beker voor de topscorer is geïnspireerd door het eerste karakter van sponsor Alipay: 支. In het Chinees betekent dit 'betaling', maar ook 'support'. Geschreven in een elegante 'small seal' lettertype, dan lijkt het teken ook op een spits die klaar staat om te schieten.

De trofee voor de topscorer van de Nations League bevat dus elementen uit de traditionele Chinese cultuur, digitale technologie en de voetbalsport. De voetballer is uitgebeeld op blote voeten, wat de originele schoonheid en kracht van de sport moet oproepen. Iedereen kan het spel spelen, mits ze een bal en passie hebben.

Alipay betaaldienst

De Alipay Trophy is vernoemd naar de sponsor van de UEFA Nations League. In 2004 werd Alipay opgericht als een dienst om het vertrouwen tussen online kopers en verkopers te verbeteren. Vandaag de dag is de dienst een groot erkend betaalplatform met de meest gebruikte mobiele app (naast social media apps).

Beker voor de Nations League winnaar

De Nations League beker weegt 7,5kg en is 71cm groot. De beker is een vlag met de kleuren van alle landen, die elegant rondom de vlaggenstok gewikkeld is.

Gepubliceerd op: 12-10-2017 | Bijgewerkt op: 27-09-2021 | Door:

Deel 'Nations League topscorer wint Alipay Trophy'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

De Nations League topscorer van de finales ontvangt de nieuwe Alipay Top Scorer Trophy. De topscorer van de finaleronde in Portugal ontvangt de nieuw ontworpen bokaal.